Catalunya Diari

L’Equip d’Atenció Primària Alfarràs-Almenar, premiat per les activitats realitzades en el marc de la XIX Setmana sense Fum

El lema d’enguany ha estat «Viu a sac sense tabac»

Imatge dels premiats
Imatge dels premiats | LleidaDiari.cat

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Alfarràs-Almenar ha guanyat un dels tres premis que atorga la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac (SCATT) per la relació d’activitats realitzades en el marc de la XIX Setmana sense Fum, celebrada del 25 al 31 de maig. El Premi consisteix en un val bescanviable per 50 euros de material a la llibreria Abacus.

Com cada any, l’EAP Alfarràs-Almenar ha realitzat activitats relacionades amb el tabaquisme amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i de poder gaudir d'un ambient lliure de fum. El lema d’enguany ha estat «Viu a sac sense tabac», amb la intenció d’incidir de forma especial en les malalties cardiovasculars.

La persona que ha liderat les activitats és l’infermer Magí Claveria, referent de tabac de l’EAP, amb la col·laboració de la infermera Magda Barbera. Dins de les activitats realitzades es varen muntar taules informatives i de sensibilització a tots els centres i consultoris locals del territori, amb tríptics d’informació i guies d'autoajuda per deixar de fumar dirigides a ciutadania, professionals de l’EAP i alumnes de l’IES Almenar.

També es van fer accions a llocs públics, com el mercat municipal, on es va oferir material informatiu sobre el tabaquisme, es van fer tests de dependència i carboximetries ―per tal de conscienciar sobre l'efecte que té el consum de tabac en la salut, tant en les persones fumadores com en les no fumadores (fumadores passives). Les activitats han comptat amb el suport gràfic de l'exposició itinerant «Deixar de fumar pot ser divertit». Ràdio EMUN d'Alfarràs, amb la col·laboració dels professionals de l’EAP, va emetre una xerrada en què s’explicava la importància del tabaquisme com a problema de salut, tant per a la població fumadora com per a la que és fumadora passiva, i la necessitat de promoure l'abandonament de l'hàbit tabàquic.


Comentaris

envia el comentari