Catalunya Diari

Les gelades afecten de forma desigual molts conreus de la demarcació de Lleida

L'avaluació total dels danys provocats per les baixes temperatures al camp es farà durant els pròxims dies

Les gelades han afectat molts conreus a Catalunya | cedida

Les gelades de la passada nit han afectat diferents tipus de conreus de forma desigual a tot el territori català. En conjunt les gelades han estat febles però en alguns punts han arribat a acostar-se a les comarques de la costa. Encara és aviat per saber els danys totals que les baixes temperatures han causat a molts agricultors i des d'Unió de Pagesos ja s'ha demanat que es faci una valoració ràpida dels danys durant els pròxims dies.

El Pla de Lleida ha estat una de les zones més afectades. Diverses comarques lleidatanes han registrat aquesta nit temperatures sota zero i per tant la gelada podria haver afectat de manera desigual els conreus de les zones més fondes. La Vall del Corb (Sant Martí, Verdú, Rocafort i Nalec), una zona amb unes 1.000 hectàrees de vinya, possiblement també resultarà afectada la part més fonda. 

El sindicat però, calcula que no serà fins aquest dissabte que es podrà fer un balanç més precís de la situació, ja que és possible que la propera nit torni a gelar. Així, s'estima que la gelada ha afectat un 50% de la vinya de Sarral, a la Conca de Barberà, 1.000 hectàrees a la Vall del Corb, a l'Urgell, i també aquest mateix conreu a diversos municipis del Baix Empordà, com Calonge. A Capafonts, al Baix Camp, hi ha una hectàrea de pomeres afectades i a Bràfim, a l'Alt Camp, la pluja ha afectat entre un 80 i un 90% la cirera primerenca.


Comentaris

envia el comentari