Catalunya Diari

L'església de Sant Bartomeu de Tavascan estrenarà campana aquest diumenge

Els veïns van portar l'antiga campana a restaurar a França però va ser inviable per culpa de la composició dels materials

Primer pla de la campana nova que s'ubicarà a l'església de Tavascan | LleidaDiari.cat

L'església de Sant Bartomeu de Tavascan (Pallars Sobirà) estrenarà campana aquest diumenge dia dos després de més d'un any sense. La campana original es va treure per portar-la a reparar a un taller especialitzat a França. Al taller francès es van fer les anàlisis per veure la viabilitat de la seva reparació i els informes van dictaminar que per culpa de la composició dels materials, el més viable era no restaurar-la per no malmetre-la més. Els veïns de Tavascan en van encomanar una altra, d'iguals característiques, que aquest diumenge serà beneïda pel bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. La campana original quedarà instal·lada a l'interior de l'església. Aquesta campana presentava danys greus que feien perillar la seva integritat.

  

L'any 1902 els veïns de Tavascan, al Pallars Sobirà, van portar a la porta de l'església tots aquells objectes que tenien a casa de metall i es podien fondre amb l'objectiu de contribuir a realitzar una campana per l'església de Sant Bartomeu. Passats més de 100 anys la campana presentava una esquerda i li faltava un tros de la base motiu pel qual els veïns van voler restaurar-la. La campana original porta impreses inscripcions i decoració de flors i creus. La bellesa de la campana va reforçar la idea dels veïns de voler restaurar-la per conservar el patrimoni del poble. Aquesta idea no ha pogut fer-se realitat però sí la confecció d'una còpia exacta de l'original.

Dos veïns del poble de Tavascan observen la campana de l'església que han despenjat per restaurar-la | LleidaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari