L'Esport Blanc Escolar arriba a un total de 909 alumnes de totes les escoles públiques de les sis comarques del Pirineu

Tots els participants pagaran vint euros per les nou sessions
Imatge d'alumnes dins el programa Esport Blanc Escolar practicant l'esquí de fons a Sant Joan de l'Erm | LleidaDiari.cat

El programa Esport Blanc Escolar arrenca aquesta temporada amb la novetat que ja arriba a totes les escoles públiques de les sis comarques del Pirineu de Lleida. Pel que fa a les concertades s'espera que l'any vinent se n'hi incorporin dues i el curs escolar 2019/20 ja en formin part totes. En total hi participaran 909 alumnes de 20 centres (set ZER's i tretze escoles).

 

Aquest any s'han incorporat al programa l'escola Sant Jordi d'Oliana, la ZER de l'Alta Ribagorça i la ZER del Pallars Jussà. Aquest programa està inclòs dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física i per primer any els alumnes hauran de dissenyar el seu diari personal d'aquesta experiència; serà el 'Diari de l'alumne'.

 

Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tot Catalunya (nou comarques, 51 centres i 2.056 alumnes). Aquesta activitat suposarà un cost de vint euros per cada alumne quan el cost real de l'activitat és de 176 euros.

  

L'objectiu d'aquest programa és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern i educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure i conèixer l'entorn. La durada del programa són vuit sessions al segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. Es tracta d'un programa multidisciplinar (tres classes d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dues de surf de neu). Aquest programa està inclòs dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física. Pel que fa a la coordinació correspon a un tècnic de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i a un responsable de cada Consell Esportiu.

 

Aquest any s'ha incorporat una jornada final on els participants podran compartir experiències. Aquesta trobada lúdico-competitiva va destinada a tot l'alumnat de primària que finalitza la seva participació en el programa. Els participants al Programa Esport Blanc tindran el diari de l'alumne on en finalitzar cada sessió hauran d'anotar les seves impressions i els coneixements adquirits. El programa d'Esport Blanc està impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius, les estacions d'esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran.

Un dels monitors donant explicacions als alumnes dins el programa Esport Blanc Escolar | LleidaDiari.cat

 



Comentaris

envia el comentari