Catalunya Diari

L’Expoclàssic de Mollerussa obre aquest cap de setmana amb una cinquantena d’expositors

La firma de cotxes Seat i Ducati, de motos, protagonitzen els monogràfics d'aquesta edició
Nova edició de l'Expoclàssic, amb una cinquantena d'expositors | LleidaDiari.cat

Els Pavellons Firals de la capital del Pla d’Urgell acolliran aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 de maig, una nova edició, la 22a, del saló Expoclàssic, dedicat als vehicles històrics i clàssics. La principal novetat de la convocatòria d’enguany és el canvi de data, passant del setembre al maig, ja que la previsió en un principi -el primer cap de setmana de setembre- coincidia amb la darrera d’agost, considerant-se que era «massa aviat» pel tema de les vacances d’estiu. Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, en la presentació de l’Expoclàssic 2017. 

En aquest sentit, el director ha afegit que la primera opció va ser passar el certamen a un altre cap de setmana de setembre o a l’octubre, si bé no es va creure adient donada la coincidència amb la Diada o altres certàmens del sector, no només a Catalunya sinó també en altres punts de l’Estat espanyol. Finalment, ha dit Segarra, es va decidir passar-la al maig, una data que ja va acollir aquest saló en les seves primeres edicions. 


El Saló obrirà amb 47 expositors dels quals 41 són paradistes del Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, i sis de clubs. A part, la fira compta amb una Secció de Venda de Cotxes i Motos de més de 25 anys, apartat al qual s’han inscrit ja cinc expositors més, si bé els participants en aquest espai acostumen a fer la seva inscripció el dia d’obertura de la fira. Sobre la procedència d’aquests expositors, Segarra ha destacat que gairebé el 50% d’ells són de la província de Barcelona i un 30% més de fora de Catalunya, esdevenint aquest certamen el que compta amb més expositors de fora de la demarcació de Lleida. Pel que fa a fora de Catalunya, realçar la presència de firmes d’Alacant, Madrid, Castelló, Cadis, Navarra o Toledo, així com un d’Anglaterra. 

D’altra banda, els visitants i aficionats als clàssics podran gaudir també i com ja és habitual de monogràfics de cotxes i motos, unes exposicions que en aquesta ocasió  es dedicaran a la firma SEAT, amb una vintena de vehicles i que constarà de dues mostres: la primera, al Pavelló Pla d’Urgell, amb models del mític Seat 600, coincidint amb el seu 60è aniversari, i que inclou tres models 600 Abarth, i, la segona, al Pavelló 12è Aniversari, amb vehicles dels anys 70, representatius de la firma espanyola. Pel que fa a motos, el Pavelló acollirà una exposició dedicada a la firma italiana Ducati. Entre els models que es podran veure destaquen una 900 MHR del 1980 o una 750 SS dels anys setanta.

 

Solsona ha indicat que el certamen s’inaugurarà oficialment dissabte dia 6 a càrrec del representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Joan Segura. Els Pavellons Firals estaran oberts al públic en un horari de 10.00 a 20.00 hores, dissabte dia 6, i de 10.00 a 14.00 hores, el diumenge dia 7. El preu de l’entrada es manté en 3 euros.Comentaris

envia el comentari