Licors Portet del Pallars Jussà innova i crea perles de ratafia

És un producte gourmet de licor embolcallat amb algues brunes
Pla mitjà d'Àngel Portet, responsable de la firma Licors Portet
Pla mitjà d'Àngel Portet, responsable de la firma Licors Portet | LleidaDiari.cat

L'empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ha fet un pas més en l'elaboració de ratafia i n'ha creat perles. Es tracta de petites esferes de ratafia embolcallades amb algues brunes. Àngel Portet, responsable de Licors Portet, ha explicat que és una iniciativa innovadora feta amb la ratafia tradicional que porten més de 60 anys elaborant. La proposta de perles de ratafia ofereix una autèntica explosió a la boca que es pot maridar amb postres dolços, formatges o carns. Portet ha dit que no coneix cap iniciativa similar amb ratafia però sí amb altres licors com vins dolços.

Primer pla d'una cullera plena de perles de ratafia
Primer pla d'una cullera plena de perles de ratafia | LleidaDiari.cat

 

 

Amb la ratafia dels Raiers elaborada a Pobla una empresa de Cadis en fa les perles amb una innovadora tècnica. El producte ha agradat tant que a més de Catalunya també es comercialitza a Andalusia. La pel·lícula termo resistent que embolcalla la ratafia fa possible fer-les servir tant amb plats cuinats com postres, siguin freds o calents, de manera molt senzilla i amb una elegant presentació. El responsable de Licors Portet ha comentat que la dificultat de tirar endavant aquest projecte ha estat trobar una empresa que confecciones les perles a un preu no desorbitat. Finalment, ha estat una empresa de Cadis que ja es dedica a fer perles de vins característics d'Andalusia.

Primer pla d'un aperitiu elaborat a base de formatge i perles de ratafia
Primer pla d'un aperitiu elaborat a base de formatge i perles de ratafia | LleidaDiari.cat

 

 

Portet ha explicat que aquestes perles són ''un plaer pels paladars gormands i pels amants de la ratafia'', que mariden de manera excel·lent tant amb un foie, un formatge madurat o del tupí, una sopa freda de porros o de meló, un tiramisú, un flam casolà, un pastís de xocolata, o qualsevol plat o postres. Aquest producte ja s'ha començat a comercialitzar a botigues gurmet i Licors Portet ja l'ha posat a la venda a la botiga de la Pobla de Segur i a la seva botiga electrònica. Licors Portet elabora licors des de l'any 1884. El producte estrella de la firma és la Ratafia dels Raiers. La fabriquen amb maceració de nous del Pallars Jussà i la destil·lació d'una vintena de plantes aromàtiques, arrels i espècies. La maceració, inusual en les ratafies tradicionals, li dóna un sabor més fi, que li ha facilitat la seva entrada també en altres sectors de mercat, com el dels vins fins.



Comentaris

envia el comentari