Catalunya Diari

L'INCASÒL ven una parcel·la de Bell-lloc d'Urgell a l'empresa Witon Investments

Es tracta d’una empresa logística de venda per internet

Cartell d'accés al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell
Cartell d'accés al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell | LleidaDiari.cat

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l'empresa Witon Investments SLU han formalitzat la compravenda de la parcel·la vuit del sector industrial Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell). Els terrenys tenen una superfície d'11.660 metres quadrats i, tal com han explicat des de l'INCASÒL, s'hi preveu construir, en un període de dos anys, una nau on treballaran entre 30 i 40 persones. Aquesta serà la vuitena empresa que s'instal·la al sector Vinyes del Mig. El polígon té una bona connexió amb les principals xarxes de comunicació i amb ciutats veïnes com Lleida i Mollerussa, dos dels principals pols econòmics de les terres de Lleida. Witon Investments, SLU, és una empresa de logística de venda per internet. 

Està situat a només tretze quilòmetres de la ciutat de Lleida, l'estació del tren d'alta velocitat i l'aeroport de Lleida-Alguaire. D'aquesta manera, Lleida torna a posicionar-se en el mapa com un punt comercial i econòmic clau. La seva distància amb ciutat importants com Barcelona, així com amb els ports de Tarragona i Barcelona fa que siguins moltes les empreses les que decideixin instal·lar part de les seves naus en territori lleidatà. El gest de Witon Investments n'és un exemple d'aquesta aposta per Lleida. Les funcions de l'INCASÒL és la promoció de la creació de sòl urbanitzat tant per a finalitats residencials com industrials i de serveis, mitjançant la redacció del planejament urbanístic i la gestió urbanística per qualsevol dels sistemes d'actuació previstos en la normativa vigent. Tanmateix, l'adquisició de terrenys per la seva posterior urbanització i la venda de solars edificables per a usos residencials a cooperatives, particulars, promotors immobiliaris i empreses per la seva posterior edificació, a preu de cost, per ser l'Institut Català del Sòl una entitat sense ànim de lucre.

La venda de parcel·les industrials a preu de cost, la construcció d'habitatges subjectes a qualsevol règim de protecció d'acord amb la programació fixada per la Secretaria General d'Habitatge, la venda de locals comercials i aparcaments en promocions d'habitatges públics, la rehabilitació de nuclis antics i la gestió del Registre de fiances de contractes de lloguer de finques urbanes, són altres de les funcions d'aquest organisme català. 


Comentaris

envia el comentari