Catalunya Diari

L’Institut de les Borges impartirà el nou Grau Superior d’Indústries Alimentàries, en l’especialitat d’Oli, a partir d’aquest setembre

Els estudis permetran adquirir el mestratge en molins d’oli als estudiants que el cursin

Imatge de la presentació del grau superior
Imatge de la presentació del grau superior | LleidaDiari.cat

L'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques impartirà, a partir d'aquest pròxim setembre, el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d'Indústries Alimentàries, especialitat Oli d'oliva, que permetrà adquirir el mestratge en molins d'oli als estudiants que el cursin. Així ho ha anunciat aquest dilluns el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, acompanyat de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, la directora del centre educatiu, Antonieta Bernat, el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, i el cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, Ferran Castrillo. Aquesta nova oferta acadèmica pel curs 2018-2019 serà única a tot el país, ja que es basa en una part del títol de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, del qual se n'impartiran quatre mòduls formatius vinculats a l'oli, acompanyats d'un cinquè mòdul específic de l'especialitat, dedicat al control de qualitat i anàlisi sensorial d'oli. 

En total, el Pla d'Estudis d'aquesta formació dual, que ja ha estat validat tindrà 300 hores impartides al centre, i entre 500 i 1.000 de pràctiques a les empreses i cooperatives del sector, que encara s'haurien d'acabar d'ultimar amb elles. Els alumnes que desitgin disposar de tota la titulació superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, hauran de completar les 2000 hores formatives en altres centres catalans on ja s'imparteix actualment.

A l'acte, celebrat en el mateix Institut de la capital de les Garrigues, també hi han assistit nombrosos representants del món empresarial agroalimentari garriguenc, molt interessat en disposar de personal format en aquest tipus de coneixements, a més a més de docents i membres de l'AMPA del centre. Els nous estudis de formació professional postobligatoris s'afegeixen als de les mateixes característiques quant a titulació superior, que ja s'imparteixen a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges, en la modalitat de Vitivinicultura. Fins aquest curs, els alumnes interessats en la modalitat d'oli només disposaven del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic en Olis d'Oliva i Vins, que també es pot cursar a la capital garriguenca.


Comentaris

envia el comentari