Catalunya Diari

Linyola denuncia la subdelegada del govern espanyol a Lleida per les càrregues policials de l'1-O

«Manso és responsable d'una barbàrie i també de sembrar el terror i un encongiment de cor insuportable i injustificable», diu l'alcalde del Pla d'Urgell

La subdelegada del govern espanyol a Lleida
La subdelegada del govern espanyol a Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Linyola (Pla d'Urgell) interposarà una denúncia judicial contra la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a qui consideren com la màxima responsable a Lleida de la violència policial que hi va haver per part de la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant la jornada electoral del referèndum de l'1-O. Segons l'alcalde de Linyola, Àlex Mases (ERC), «Manso és responsable d'una barbàrie i també de sembrar el terror i un encongiment de cor insuportable i injustificable». L'alcalde també té previst demanar «enèrgicament la seva dimissió immediata». De moment, el municipi ja ha decidit decretar persona 'non grata' Inma Manso i també s'ha denunciat el «passotisme i la ceguera política d'Àngel Ros», alcalde de Lleida, vers els atacs policials.

Segons Mases, a la denuncia s'hi sumaran la majoria dels pobles governats per ERC a la demarcació de Lleida. Des del consistori també s'ha proposat al Ple d'alcaldes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que va tenir lloc el passat dilluns, que s'adhereixin a la denúncia tots els municipis, siguin del color que siguin. Des de l'Ajuntament de Linyola es proposa que aquesta denúncia es repliqui a totes les demarcacions de Catalunya. Juntament amb Manso, també es denuncia al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Mases considera que «s'ha comportat com un virrei imposat i visceral».


Comentaris

envia el comentari