Catalunya Diari

Linyola estrena passarel·la de fusta al camí de Montgai

Aquesta, que servirà per creuar d’un costat a l’altre de la segona sèquia, ha estat construïda pels joves del camp de treball

Imatge de les tasques de treball
Imatge de les tasques de treball | LleidaDiari.cat

Linyola estrena passarel·la de fusta al camí de Montgai, que servirà per creuar d'un costat a l'altre de la segona séquia del poble. Aquesta construcció ha estat pensada i duta a terme pels quinze joves del camp de treball de Linyola, els quals durant quinze dies han estat treballant per recuperar la via verda que envolta el municipi, valorant escenaris de la Guerra Civil a Linyola com a eix principal d'actuació. Durant les darreres dues setmanes, els joves voluntaris, provinents d'arreu de Catalunya, també han estat treballant en l'excavació i restauració d'un dels dos nius de metralladores que s'han localitzat al Tossal de la Costera. Segons Àlex Mases, alcalde de Linyola, «Ara quedarà pendent per l'any vinent la meitat de l'excavació i la total restauració del segon niu».

Els voluntaris treballant a Linyola
Els voluntaris treballant a Linyola | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde explica que també s'han transformat i embellit les escales del Castell amb pintura mural, seguint un disseny de l'artista local Àlvar Farré. «L'obra es batejarà amb el nom «Matisos d'Esperances», a causa de les diferents tonalitats de verd que s'han volgut utilitzar en les diferents escales. «Com ja sabeu, el verd és el color de l'esperança. Amb aquests 'matisos' i les diferents tonalitats s'ha volgut fer una al·legoria al significat de l'esperança i la 'Cultura de la Pau' en contraposició al sentit de qualsevol guerra i en especial a la Guerra Civil espanyola», apunta Mases. Una altra de les tasques que han dut a terme els joves voluntaris ha estat l'organització o muntatge de l'exposició fotogràfica d'imatges de la Guerra Civil, fetes a Linyola i al seu terme l'any 1938. L'exposició porta el nom de 'Primers trets de Francesc Boix' autor de les fotos. Aquesta exposició es podrà visitar des de l'últim cap de setmana de juliol fins a la Festa Major d'agost, als matins dissabte i diumenge.

Finalment els joves del camp de treball han instal·lat els cartells indicatius per senyalitzar el recorregut que ells mateixos han netejat. «També s'han encarregat del disseny i l'elaboració del tríptic explicatiu de la ruta. Per l'any que ve quedarà pendent la instal·lació de taules bancs i barbacoes al bosquet per tal d'habilitar-lo com a zona de pícnic», finalitza l'alcalde.


Comentaris

envia el comentari