Catalunya Diari

Linyola inicia una recollida de firmes per a millorar la carretera LP-3322

El consistori demana a Territori una reforma del ferm i de la senyalització horitzontal en el tram que uneix la localitat amb Mollerussa

Carretera
Imatge de la carretera LP-3322, en el tram Linyola-Mollerussa | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Linyola (Pla d'Urgell) ha iniciat una recollida de signatures per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat la millora «urgent» de la carretera LP-3322, entre Linyola i Mollerussa. El consistori reclama la reforma del ferm i de l'asfalt perquè «està en molt mal estat" i també que es repassi tota la senyalització horitzontal, és a dir, que es repinti tota la via. L'alcalde Àlex Mases defensa que és una actuació que «des de fa molt temps que és necessària». «Des de l'Ajuntament vàrem traslladar aquesta necessitat de millora de l'LP-332 al departament pertinent però encara no hem obtingut resposta», ha assegurat Mases. L'alcalde confia que amb la recollida de firmes es pugui fer una major «pressió ciutadana» per tal que el Govern «finalment iniciï aquesta reforma».

El govern municipal de Linyola s'ha fixat com a objectiu recollir «tantes signatures com sigui possible». Les persones que vulguin firmar, poden fer-ho a través del web municipal o també en formularis l'Ajuntament repartirà pels establiments de Linyola. Des de l'equip de govern també demanen la col·laboració dels establiments i comerços del municipi, ja que «aquesta carretera, al final, és la més transitada per tothom i que estigui en mal estat ens afecta a tots», segons ha afirmat Mases. La campanya de recollida de signatures s'ha iniciat aquest dimarts i, en principi, finalitzarà quan l'Ajuntament de Linyola «tingui signatures suficients per presentar formalment aquesta reclamació a la Generalitat».

 

Altres notícies d'actualitat a Linyola

L'Ajuntament de Linyola amplia el cementiri municipal, que s'havia quedat petit i només restava espai per unes poques tombes. S'hi construiran 50 nínxols nous i un expositor tipus vitrina on s'hi mostrarà l'antic carro funerari municipal, que va ser restaurant recentment. Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que aquesta ampliació ocuparà l'ala dreta de la part nova del cementiri i que encara queda molt espai per continuar ampliant el cementiri en un futur. «Amb la construcció d'aquests 50 nínxols nous ampliem per temps la necessitat d'espai al cementiri de Linyola.

També volem aprofitar aquesta ampliació per construir una vitrina on es pugui mostrar l'antic carro funerari del poble, que justament vam acabar de restaurar ara fa unes setmanes i que d'alguna manera explicarà com es duien a terme els enterraments a Linyola a principis del segle passat. Així doncs el cementiri no només serà un espai de comiat dels nostres veïns, també tindrà el seu racó 'museu' que descriurà part de la nostra història, apunta l'alcalde. Les obres d'ampliació les està duent a terme l'empresa Roc Oliva de Linyola. El pressupost és d'aproximadament 40.000 euros. L'alcalde preveu que a la primavera ja estarà exposat per tothom que el vulgui veure el carro funerari.


Comentaris

envia el comentari