Catalunya Diari

Linyola presenta les seves cinc millors propostes per aquest mes d'abril

La localitat ofereix durant tot aquest mes una nova edició del cicle ‘Abril Cultural’, un seguit de propostes dedicades a la cultura i la literatura

La regidora de Linyola
La regidora de Linyola | LleidaDiari.cat

Comença aquest divendres 'L'Abril Cultural' a Linyola. Alba Balcells, regidora de cultura del consistori, explica que un cop més l'Ajuntament transforma l'abril en el mes de la cultura del municipi, que també pot ser d'interès de la comarca. «Enguany ja és la tercera edició del cicle i aquest any hem volgut apostar per un perfil de convidats que ens parlessin 'des de la primera línia', com a personatges que expliquen experiències viscudes o des de la perspectiva de la 'narrativa del jo'... donar protagonisme a un cicle d'aquesta aposta per eixamplar l'oferta cultural al nostre municipi», diu Balcells. «L'any passat va ser tot un èxit, per això enguany repetim, amb més propostes encara», hi afegeix la regidora.

Les setmanes vinents, autors i escriptors com el fotoperiodista Jordi Borràs, l'alpinista i escriptora Araceli Segarra, el periodista Xavier Graset fent un monòleg de Txèhov, o Llúcia Ramis entre d'altres, faran lectures de les seves obres i xerrades a la Sala Pau Casals i la Biblioteca del municipi.

Balcells apunta que han volgut apostar també per aquells valors i referents locals: «Aquesta gran proposta es completa amb l'empremta dels nostres escriptors i artistes locals com Francesc Foguet presentant l'epistolari de Domènech Guansé, o la descoberta fabulosa, fruit de la tasca del nostre artista-retratista Robert Pérez i del Joan Marcet, que ha permès conèixer el rostre i la història d'Àngela Graupera, primera corresponsal de guerra, entre d'altres». «A Linyola volem convertir tot el mes d'abril en Sant Jordi, és a dir, que no només es parli de cultura durant un dia, sinó durant tot un mes», conclou la regidora.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Programa de propostes de Linyola
Programa de propostes de Linyola | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Linyola troba una làpida del segle XVII dins l'església

Els arqueòlegs contractats per l'Ajuntament de Linyola (Pla d'Utrgell) han descobert una làpida que data del 1698 dins l'església de Linyola, a l'esquerra de l'altar. L'alcalde, Àlex Mases, ha explicat que el desembre passat, en conveni amb la Universitat de Barcelona, es va fer un estudi amb un georadar i es van trobar disset possibles cavitats. «Hem de veure amb les intervencions arqueològiques si són tombes o túnels que comuniquen amb la zona del castell, com diuen algunes llegendes del poble», ha explicat.

També volen determinar la situació d'una possible cripta. Per altra banda, Mases ha celebrat que la Generalitat hagi reconegut l'església de Santa Maria de Linyola, Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), i destaca que alguna de les particularitats del temple són el seu campanar octogonal i la portalada, obra de l'escultor italià, Andrea Fortunato de Peregrinis.


Comentaris

envia el comentari