Catalunya Diari

La Llar d’Infants municipal de les Borges inicia el curs amb 51 alumnes

La directora del centre, Mònica Cifuentes, ha explicat que actualment l’escola compta amb 29 nens i nenes d’entre 2 i 3 anys

Imatge d'una classe de la bressol
Imatge d'una classe de la bressol | LleidaDiari.cat

La Llar d'Infants Municipal Joan XXIII de les Borges Blanques ha començat el curs escolar amb 51 alumnes inscrits, a l'espera que en els mesos vinents arribin a la seixantena. En ple període d'adaptació, l'escola d'educació infantil de primer cicle s'endinsa a treballar la tardor des de l'experimentació a través dels sentits. La directora del centre, Mònica Cifuentes, ha explicat que actualment l'escola compta amb 29 nens i nenes d'entre dos i tres anys; seguits dels 21 infants d'entre un i dos anys i un nadó inscrit de menys d'un any, tot i que està previst que, pròximament, el grup de nadons augmenti fins a arribar als vuit alumnes de capacitat.

Els nens de l'escola bressol al pati
Els nens de l'escola bressol al pati | LleidaDiari.cat

 

La responsable educativa ha recordat que la Llar d'Infants Municipal de les Borges és una escola de dues línies, compta amb dues classes per curs, i prioritza l'educació de qualitat més enllà de la quantitat: «apostem per una educació de qualitat respectant els ritmes de cada infant i establint unes rutines diàries per potenciar l'autonomia dels nens i nenes que els ajudaran a la seva formació posterior». La directora de la llar ha recordat que, tot i que el curs escolar va començar el passat 12 de setembre, «el període d'adaptació és progressiu i es fa pensant tant en els alumnes com en les seves famílies, practicant les rutines més bàsiques perquè els infants trobin aviat seguretat i confiança en la nova situació».

L'Ajuntament de les Borges i el 12-O

Cal recordar que l'Ajuntament de les Borges va saltar a primera línia d'actualitat la setmana passada quan va decidir treballar amb normalitat el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. A iniciativa dels mateixos funcionaris de la casa, l'Ajuntament de les Borges Blanques va obrir com un dia laborable qualsevol. Ho van fer després d'haver canviat el festiu amb el passat 1 d'octubre. «No és una festa nostra», va dir l'alcalde, Enric Mir, sobre la celebració de la Hispanitat. Segons va explicar, aquest divendres és un «dia de normalitat» pel que fa als funcionaris del consistori, i els polítics donen suport i reconeixen el «mèrit de la iniciativa perquè el personal se sent més a gust actuant d'aquesta manera».

Aquest és el primer any que l'Ajuntament de les Borges Blanques porta a terme una iniciativa així coincidint amb el 12-O, tot i que l'any passat algun treballador va decidir anar a treballar pel seu compte a títol personal. A més, des de l'Ajuntament es dona suport a aquells comerços i empreses de la capital de les Garrigues que han decidit obrir aquesta jornada. De la quinzena de treballadors que hi ha a l'Ajuntament, un 70% aproximadament va treballar, ja que alguns es van agafar el dia per assumptes personals.


Comentaris

envia el comentari