Catalunya Diari

Lleida-Alguaire creix el 2018 un 49% en passatgers

Es consolida com a aeroport industrial i de formació, segons la Generalitat

Airbus a l'aerport de Lleida-Alguaire
Pla general de l'avió Airbus 330-200 circulant per la pista de l'aeroport de Lleida-Alguaire per arribar al pàrquing de llarga estad | LleidaDiari.cat

L'arribada de noves empreses a l'aeroport de Lleida-Alguaire s'ha traduït en un increment de clients i d'operacions que ha permès consolidar-lo com a aeroport industrial i de formació, segons el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. El nombre de passatgers i usuaris de l'aeroport lleidatà l'any 2018 ha estat de 45.532, la qual cosa suposa un increment del 49% respecte els 30.406 de l'any anterior. Pel que fa al nombre d'operacions, el 2018 s'han registrat un total de 6.063, que suposen un increment del 143% respecte a les 2.494 operacions registrades l'exercici 2017.

Per Gavín, «orientar estratègicament l'aeroport d'Alguaire cap a l'activitat industrial i de serveis està sent un èxit i ens ofereix un recorregut de creixement molt important». En aquest sentit, ha afegit que Catalunya necessita un aeroport industrial per desenvolupar un sector en creixement, i ha assegurat que «aquesta és una aposta per Lleida, perquè aquesta ciutat ha estat tradicionalment mancada d'activitat industrial». Gavín ha defensat que «ens cal diversificar i internacionalitzar l’activitat econòmica del territori i enfortir l'activitat industrial, i l'aeroport d'Alguaire és una aposta en aquest sentit».

 

L'escola lituana BAA Training té la base operativa a Alguaire

Des d'Infraestructures destaquen que en l'àmbit de la formació, l'escola lituana BAA Training, té la base operativa a Alguaire des de l'octubre de 2018. Aquesta escola compta ja, aquest hivern, amb disset avions basats a les instal·lacions lleidatanes, i dona servei de manera permanent a una quarantena d'alumnes. També en l'àmbit formatiu, el 2018 s'ha signat l'acord entre el Centre Universitari de Pilots de l'Estat, CESDA i Vueling, per establir a Lleida-Alguaire la base de pràctiques dels futurs pilots de l'aerolínia que s'estan formant al centre de la Universitat Rovira i Virgili. En l'àmbit d’empreses de la indústria aeronàutica, l'empresa Servitec, amb la col·laboració d'Aeronpark, està reciclant una aeronau A330 de la companyia portuguesa TAP.

I en el sector del manteniment, la infraestructura lleidatana ha rebut aquest 2018 l'empresa Futurhangars, que està realitzant les tasques de manteniment de la flota de naus de BAA Training; així com l'empresa de transport urgent, Flightline, amb qui ha signat un acord per establir la seva base de manteniment i formació a l'aeroport. Aquestes activitats s'han complementat també amb l'arribada de companyies en base a l'aeroport, com la portuguesa Leasy Fly Charter, que ha decidit basar dues aeronaus ATR a l'aeroport i les corresponents tripulacions i equips de manteniment a Lleida.

Pel que fa l’àmbit aeroespacial, l'associació Cosmic, vinculada a l'UPC, ha iniciat l'activitat de proves de motor i llançament de coets l'any 2018. A més de les novetats del 2018, Gavín també ha destacat que durant l'any passat les empreses Vueling i Air Nostrum van seguir operant a l'aeroport, fent pràctiques d'aterratges i enlairaments d'entrenament en base. Singular Aircraft, Hemav, ASDT o 02 Infinity també han continuat la seva activitat a l'aeroport. 


Comentaris

envia el comentari