Catalunya Diari

Lleida no canviarà de fase el proper dilluns

No obstant això, fonts de Salut no tanquen la porta a res durant la setmana

Imatge d'una terrassa de Lleida
Imatge d'arxiu d'una terrassa de Lleida ciutat.  | LleidaDiari.cat

La Regió Sanitària de Lleida continuarà, per ara, una altra setmana més en la fase 2 a partir del proper dilluns, dia 15 de juny. Així ho ha informat aquest dilluns a la tarda el Departament de Salut, qui ha proposat només Girona i la Catalunya Central per avançar de fase la propera setmana. Així, la resta de regions es mantindrien com estan ara. No obstant això, fonts de Salut no tanquen la porta a res durant la setmana i han avançat que poden canviar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La proposta l'ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes ja s'han enviat al govern espanyol. En un comunicat, Salut constata que es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. A més, destaca l'impuls donat a l'atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR. Segons els indicadors proporcionats pel departament, l'índex de rebrot és del 35,3 a Lleida; del 13,5 a Catalunya Central; de l'11,6 a Girona; del 9,3 a l'Alt Pirineu i Aran; del 8,8 a la regió metropolitana sud; del 5,9 a la ciutat de Barcelona; del 5,8 a Tarragona; del 3,1 a la regió metropolitana nord, i del 0,4 a l'Ebre. El risc és baix si està per sota de 30, i és moderat entre 30 i 70.

L'índex de reproducció del virus és d'1,5 a Tarragona; de l'1 a Girona i Lleida; de 0,9 a la ciutat de Barcelona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central; de 0,8 a la regió metropolitana nord; de 0,7 a la sud, i de 0,6 a l'Ebre. Pel que fa a la incidència acumulada per 100.000 habitants en els últims 7 dies, és de 36,4 casos a Lleida; de 15,8 a Catalunya Central; d'11,1 a Girona; 10,4 a Alt Pirineu i Aran; 9,3 a la regió metropolitana sud; 8,6 a la ciutat de Barcelona; 4 a la regió metropolitana nord; 3,8 a Tarragona, i 0,6 a les Terres de l'Ebre.


Comentaris

envia el comentari