Catalunya Diari

Marc Ramentol: «Ara mateix Lleida és la regió que més ens preocupa»

L'alerta a la demarcació de Lleida és doble: epidemiològica i assistencial

El Departament de Salut de la Genelitat de Catalunya es mostra preocupat per les xifres que s'estan registrant a la demarcació de Lleida durant els últims dies. En aquest sentit, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ja ha avançat que «ara mateix Lleida és la regió que més ens preocupa. L'alerta és doble: epidemiològica, però també assistencial. S'ha reforçat el rastreig a Lleida, i es treballa amb els ajuntaments per controlar com abans millor la situació».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

No obstant això, i tot i les negatives xifres acumulades en les últimes hores, el secretari general de Salut ha avançat que no considera encara necessari prendre mesures més dràstiques com el retard en la reobertura de les escoles després de Setmana Santa. En aquest sentit, ha afegit: «Ara mateix no treballem amb la hipòtesi de no obrir els centres educatius dimarts a la zona de Lleida i el Segrià. Demanem que sigui una tornada a la normalitat de manera prudent».

Ja està aquí la quarta onada

Catalunya està entrant ja en la quarta onada, tot i que la forma que acabarà tenint dependrà del que passi aquests dies de Setmana Santa, ha assegurat Ramentol. Això sí, el secretari general de Salut s'ha mostrat preocupat i ha alertat les UCI tornen a estar ocupades principalment per pacients covid (ja són més del 50% dels casos) i que durant el mes de març s'ha observat un «canvi significatiu» amb la presència de casos greus «amb més freqüència». «Necessitem que la població no abaixi els braços. No ho tenim a la cantonada», ha avisat el secretari general de Salut.

«Si mantenim les dades que tenim actualment, no caldrà tocar les mesures ni les restriccions. Fer passes enrere té conseqüències», ha assenyalat als micròfons de Rac1 el secretari general de Salut, que també ha reclamat més teletreball a les empreses en els propers 15 dies per reduir la mobilitat: «És lògic i necessari».

Vacunes per a persones d'entre 70 i 79 anys

El Departament de Salut calcula que els majors de 80 anys estaran vacunats la setmana que ve i per tant confia en iniciar a partir de la setmana del 12 d'abril la vacunació de la franja d'edat d'entre 70 i 79 anys.

Així mateix, Ramentol ha fet una crida perquè els catalans d'entre 60 i 65 anys aprofitin les places lliures de vacunació. «Ara mateix hi ha 13.000 cites disponibles fins al Dilluns de Pasqua», ha conclòs el secretari general de Salut.


Comentaris

envia el comentari