Catalunya Diari

Lles de Cerdanya fa una bona valoració del servei de busos llançadora per reduir la massificació a la natura

L'accés a la Pica d'Estats o el Prat del Cadí també han regulat els seus accessos fins al 12 de setembre

La posada en marxa a Lles de Cerdanya, a la comarca de la Cerdanya, de dues línies de busos llançadora que uneixen els aparcaments de les estacions d'esquí nòrdic de Lles i Aransa amb la font de Pollineres, des d'on s'arriba a peu als Estanys de la Pera, ha estat un èxit.
 

L'alcalde d'aquest municipi cerdà, Daniel Olivera, en fa una valoració «molt positiv»", tenint en compte que durant l'agost pràcticament s'han omplert tots els viatges. La Pica d'Estats o el Prat del Cadí també han regularan els seus accessos fins a mitjans de mes per reduir la massificació de persones. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'objectiu d'aquesta actuació és evitar la concentració de vehicles que es registraven a la zona en aquesta època. Per tal de fer front a la situació, l'Ajuntament de Lles de Cerdanya va decidir restringir-hi l'accés rodat per, d'aquesta manera, minimitzar les molèsties als vianants i al bestiar i vetllar pel manteniment del medi natural. 
 

Els residents o les persones que tenen terres en aquesta part del municipi compten, però, amb una autorització que els hi permet el pas. Aquesta mesura seguirà vigent durant la resta de l'any, tot i que s'estudiarà si fora de l'estiu es pot establir un servei de taxis que cobreixi el trajecte que ara fan els busos.

Lles de Cerdanya fa una bona valoració del servei de busos llançadora per reduir la massificació a la natura
Lles de Cerdanya fa una bona valoració del servei de busos llançadora per reduir la massificació a la natura | LleidaDiari.cat

Hi haurà possibles ajustos d'horaris i preus

La intenció és que de cara als pròxims estius es pugui tornar a posar en marxa les dues llançadores i s'estudiaran possibles ajustos d'horaris i preus. Des del consistori miraran si poden tornar a obtenir recursos del consell comarcal o bé si es pot obrir una licitació per a què les empreses de transport facin les seves ofertes per operar el servei. 
 

Un altre espai on també s'han implementat mesures per reduir la massificació de visitants és als quatre aparcaments que donen accés a la Pica d'Estats, que s'han regulat i han passat a ser de pagament. Les reserves s'han de fer per internet i tenen un cost de cinc euros per cotxes i furgonetes, i de dos euros en el cas de motos i quads. 

La mesura, que es va posa en marxa a finals de juliol i estarà vigent fins al 12 de setembre, inclou els aparcaments de la Molinassa, la Farga, Pla de la Selva i Aixeus. Els quatre aparcaments sumen 125 places. La mesura s'emmarca en un pla pilot implementat des del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'EMD d'Àreu amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alins, al Pallars Sobirà.


Comentaris

envia el comentari