Catalunya Diari

Lo Pau de Ponts dedica una cançó al ja exbisbe de Solsona

Xavier Novell va anunciar la seva marxa a finals del passat mes d'agost per motius personals

Si hi ha un lleidatà reconegut per les seves originals cançons, aquest és Lo Pau de Ponts. El jove artista ha trigat poc més d'una setmana en fer-li un tema especial al ja exbisbe de Solsona, Xavier Novell, el qual va anunciar fa uns dies la seva retirada.

Amb el to de comèdia que li caracteritza, Lo Pau de Ponts canta dins d'una església i, des del mateix altar, entona amb simpatia algunes de les suposicions per les quals el religiós hauria deixat el seu càrrec.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Sota el nom de 'Bisbe, bisbe, bisbe Novell ets un fiera', el cantant ha posat melodia a aquesta retirada d'un dels bisbes més polèmics del panorama lleidatà i, fins i tot, català.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, renuncia al seu càrrec

La Santa Seu va fer pública a finals del passat mes d'agost l'acceptació simpliciter per part del Sant Pare de la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Solsona que el bisbe, Xavier Novell i Gomà, va presentar lliurement per raons estrictament personals, en conformitat al que es contempla en el cànon 401 §2 del Codi de Dret Canònic.

Novell va prendre la decisió després d'un període de reflexió, de discerniment i d'oració, al terme del qual va presentar espontàniament al Sant Pare la seva pròpia situació i la seva dimissió al govern pastoral de la diòcesi de Solsona.

El bisbe de Vic serà l'administrador

Al mateix temps, el Sant Pare va nomenar a S.E. Mons. Romà Casanova i Casanova, Bisbe de Vic, Administrador Apostòlic de Solsona durant la seu vacant. La comunitat diocesana de Solsona va acollir moment difícil amb la confiança posada en Déu, Suprem Pastor de l'Església, i eleva les seves oracions pel Sant Pare, per Mons. Novell i per l'Administrador Apostòlic.


Comentaris

envia el comentari