Catalunya Diari

Localitats lleidatanes preparen actes en contra de la violència masclista

Amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el pròxim 25 de novembre

Imatge del cartell dels actes contra la violència masclista a les Borges Blanques
Les Borges prepara vuit accions per a conscienciar la població en contra de les violències masclistes aquest 25N | LleidaDiari.cat

La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, acompanyada de l'alcalde de Bell-lloc d'Urgell i diputat, Ramon Cónsola, i la regidora de l'Àrea de la Dona de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell, Brigit Jubillar, han presentat aquest dimecres la xerrada 'Coneguem les violències masclistes', que se celebrarà en format virtual, el dissabte 28 de novembre, a partir de les 10.00 hores, en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25-N), sota l'organització de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell.

La jornada comptarà amb la conferència en línia que oferirà la tècnica en polítiques d'igualtat de gènere i coach professional certificada, Àngels Revenga, que versarà sobre com reconèixer i identificar les violències en les seves múltiples manifestacions. Es podrà seguir, de forma gratuïta, amb una inscripció prèvia a l'enllaç: https://cutt.ly/XerradaVG2020.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Helena Martínez ha explicat que jornades com aquesta han de servir per seguir visualitzant aquella violència masclista que és invisible, que acaba perpetuant el sistema patriarcal. En aquesta mateixa línia s'ha manifestat Brigit Jubillar, que ha destacat que les dones han trencat el silenci i que les dones joves són les protagonistes d'aquest punt d'inflexió. Jubillar també ha explicat que s'hi espera una alta participació, recordant que en anteriors edicions, tot i ser presencial, s'hi havien inscrit participants d'arreu de Catalunya.

Les dones són les grans sacrificades de la família, segons Cónsola

De la seva banda, Ramon Cónsola ha recordat que les dones són les grans sacrificades de la família i que encara hi ha molta feina per fer. Així s'ha felicitat que hi hagi xerrades com aquesta que ajudin a fer més visible aquesta greu problemàtica de la societat. Aquesta activitat es complementa amb el procés participatiu que ha iniciat l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell, en el que ha de ser el quart Pla de Polítiques de la Dona d'Igualtat de Gènere de Bell-lloc d'Urgell (2020-2024) per configurar una política d'igualtat en l'àmbit sociolaboral i expressar el compromís de les persones responsables de la gestió municipal per fer realitat el principi d'igualtat d'oportunitats entre les dones i homes al municipi de Bell-lloc d'Urgell, per tal de disminuir o fer desaparèixer les desigualtats i discriminacions de gènere encara existents.

Actes a les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques prepara vuit accions diferents per a conscienciar la població sobre la necessitat d'eradicar les violències masclistes de la societat, amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el pròxim 25 de novembre, amb col·laboració amb comerciants, famílies, persones educadores i joves del municipi, entitats socials del territori, la Generalitat i el Consell Comarcal de les Garrigues.

Segons ha exposat la regidora de Benestar Social, Ariadna Salla, l'Ajuntament de les Borges ja fa uns dies que s'ha adherit al #Manifest25N2020 que, amb caràcter unitari i elaborat per l'advocada penalista, criminòloga i formadora Carla Vall, ha impulsat l'Institut Català de les Dones (ICD), en el marc de la campanya "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes". Salla ha afegit que el mateix dia 25 de novembre es durà a terme la lectura del manifest davant de l'Ajuntament de la capital garriguenca, a les 12 hores.

Igualment, la regidora borgenca ha anunciat que el consistori també donarà suport a la campanya que posarà en marxa, a partir del dia 23 de novembre, el Consell Comarcal de les Garrigues anomenada "18" SILENCI?", per a donar a conèixer i combatre el fet que, actualment, cada 18 segons una dona és maltractada en algun lloc del món.


Comentaris

envia el comentari