Catalunya Diari

Macrobotellot de gairebé 10 milers de persones a la UAB

Una convocatòria a les xarxes d'una festa falsa a la Facultat d'Enginyeria ha provocat la trobada il·legal

Com cada dia, arriben les notícies dels macrobotellots arreu de Catalunya des de fa mesos, de fet, des de que l'oci nocturn està tancat. A Lleida, després de la temporada prèvia a l'estiu on tothom s'ajuntava al riu de la ciutat, aquest dijous hi va haver un nou episodi de festa i aglomeració de persones al mateix lloc.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'altra banda, aBarcelona, milers de joves s'han aplegat aquesta passada nit i matinada en un macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una convocatòria a través de les xarxes socials d'una festa a la Facultat d'Enginyeria –que ha resultat falsa- ha provocat la trobada il·legal, segons ha avançat Rac1.

Campus de la UAB
Centenars de joves s'apleguen en un macrobotellot al campus de la UAB | Europa Press

Ja s'han rebut moltes queixes per la situació

Moltes persones han fet cas a la crida i s'han desplaçat a la UAB en cotxe i tren, però han comprovat que el campus estava buit i l'anunciada festa amb música i Dj's no existia. Tot i això, la munió de gent ha decidit celebrar una festa improvisada amb música i alcohol que s'ha allargat fins a la matinada. Els Mossos d'Esquadra han controlat els accessos a la zona, però no han pogut accedir al recinte en tractar-se d'un «espai privat»
 

Les queixes per la macrotrobada al campus de la UAB ja s'han fet paleses durant aquesta passada nit en els dos últims trens d'FGC entre Barcelona-plaça Catalunya i Sabadell (S2), amb els vagons a vessar de joves per anar al campus de la UAB. «Divendres nit. La gent aixafada al tren BCN-Sabadell d'FGC i molt de jovent que ja no hi pot pujar i que es queda tirat a les andanes. El proper i últim en 45 minuts. Servei públic?», ha denunciat un usuari a Twitter. «Per què no hi ha control a les andanes i als trens? Acabo de sortir del tren S2 que semblava una discoteca. Hi ha joves fumant (marihuana), bevent whisky amb cola, cantant i cridant. Des de plaça de Catalunya fins a Bellaterra, quin horror!», ha apuntat una altra usuària @Annasriii. 
 

També hi ha hagut problemes al nucli de Bellaterra amb molts cotxes aparcats a l'exterior del campus de la UAB, alterant la calma nocturna dels veïns. «Què feu Mossos que no teniu unitats d'ordre públic ja a Bellaterra i UAB? Això és una bogeria, centenars de joves passant per dins les cases per arribar al botellot!!! Ja no sé on més trucar», ha comentat indignat l'usuari @mikelpuchol.
 

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha xifrat en 8.000 els assistents al macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari