Catalunya Diari

La màgia i el misteri seran l'eix central del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener de Sort

Se celebrarà el dissabte 5 d'octubre i comptarà amb una programació inclou espectacles, tallers, exposicions i espais literaris al Parc del Riuet

Josep Pedrals va impartir un taller en l'edició del 2018 de Lo Llumener
Josep Pedrals va impartir un taller en l'edició del 2018 de Lo Llumener | LleidaDiari.cat

La màgia i el misteri seran l'eix central de la 4a edició del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener que se celebrarà el dissabte 5 d'octubre a Sort. Aquest Festival Pirinenc comptarà amb una programació per a petits i grans que inclou espectacles, tallers, exposicions i espais literaris al Parc del Riuet i els carrers de Sort.

En el marc de Lo Llumener es durà a terme també la Petita Fira de l'Àlbum Il·lustrat, esdeveniment inclòs en el catàleg Fires del Llibre a Catalunya del Departament de Cultura. A l'escenari principal hi actuarà Clara Ribatallada amb una proposta de contes musicals i la companyia Teatre Nu representant el seu espectacle 'Teatre arrossegat de Catalunya'. El Festival comptarà també amb l'espectacle 'La gallina dels ous d'or' de la companyia Zum Zum Teatre i Fadunito presentarà la proposta de clown 'Music Box al Cinema-Teatre'.

L'artista Sara Sareta acostarà les creacions d'Hervé Tullet 

L'artista Sara Sareta acostarà les creacions d'Hervé Tullet amb el seu taller 'Deixa caure el pinzell', Ramon Bartrina convidarà a descobrir la tècnica de blackout poesia i la companyia 'La Cuca de Llum' dinamitzarà un taller d'aquarel·la i gargot. A més, els apassionats a Harry Potter podran recollir el mapa del rondaire, que els portarà a resoldre pistes amagades pels carrers de Sort per destruir la pedra filosofal i salvar el món màgic.

Pla general d'un espectacle de Lo Llumener de l'edició del 2018
Pla general d'un espectacle de Lo Llumener de l'edició del 2018 | LleidaDiari.cat

 

El Festival clourà amb un recital de poesia de la mà d'en Josep Pedrals, 'Èpica picant', adreçat al públic adult. L'espectacle es durà a terme al Celler del Batlliu de Sort, un espai incomparable on maridar la paraula amb vins de muntanya. En el marc del Festival es duran a terme, a més a més, activitats a les escoles de la comarca, dos cursos de formació permanent per al personal docent, un d'ells sobre joc i gamificació a les aules i l'altre sobre la lectura en la petita infància, i un taller d'il·lustració per adults.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari