Catalunya Diari

Malestar a les escoles d'esquí de Port Ainé perquè prescindeixen dels seus serveis

Des del 9 de gener han perdut «sobtadament gran part del volum de feina que tenien previst»

Les escoles d'esquí que operen a l'estació d'esquí de Port Ainé, al Pallars Sobirà, han mostrat el seu malestar pel fet que l'empresa que porta els grups escolars a l'estació ha prescindit dels seus serveis. Tot i haver-hi un contracte, aquesta empresa, que s'ha quedat totes les places de l'Hotel de Cota 2.000, de dilluns a divendres, ha prescindit dels seus serveis perquè no hi ha hagut un acord econòmic posterior al contracte signat.

Les escoles d'esquí argumenten que paga per sota preu de mercat i s'han negat a fer els serveis. L'opció de l'empresa ha estat portar professors d'altres estacions. Les escoles d'esquí del territori lamenten que aquesta situació els portarà a haver de prescindir de mínim el 60% de la plantilla. En un comunicat el professorat de Port Ainé diuen que aquesta situació implica la «pèrdua i el deteriorament dels llocs de treball dels professors de les escoles d'esquí i snowboard de Port Ainé».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Asseguren que han perdut gran part del volum de feina que tenien previst

Des del 9 de gener han perdut «sobtadament gran part del volum de feina que tenien previst». Aquesta feina la realitzem professors vinguts d'altres estacions a causa d'un conflicte entre les estacions d'esquí i l'agència que gestiona l'allotjament dels grups escolars a l'Hotel de la Cota 2000. Els professors qualifiquen «d'indignant» que Ferrocarrils, empresa que gestiona l'estació, mostri tanta «passivitat" amb empreses privades que «devaluen les condicions laborals i substitueixen el professorat local per treballadors externs».

Els treballadors de les escoles d'esquí han exigit a Ferrocarrils solucions i la resposta que han obtingut després d'una maratoniana reunió ha estat l'oferiment d'intervenir entre escoles d'esquí i empresa contractant dels serveis. Aquesta única empresa porta uns 3.800 alumnes a l'estació d'esquí. Els professors alerten que si no es troba una solució «es veuran obligats a prendre mesures contundents» per defensar els llocs de treball. Les escoles d'esquí ja parlen de la reducció de la plantilla en un 60% si aquesta situació no es reverteix.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari