Catalunya Diari

Malestar a la Ribagorça per la cessió de 2 vehicles de bombers per part dels voluntaris a una ONG

Un dels cotxes el van finançar amb ajuts dels ajuntaments per prestar servei a la comarca i les autoritats locals qualifiquen ''d'irresponsabilitat'' l'actitud dels bombers

Imatge del camió de bombers del Pont de Suert on han d'encabir tot el material per manca de la furgoneta que han cedit
Imatge del camió de bombers del Pont de Suert on han d'encabir tot el material per manca de la furgoneta que han cedit | LleidaDiari.cat

Els responsables polítics de l'Alta Ribagorça es mostren molestos amb la decisió ja presa pel col·lectiu de bombers voluntaris de cedir dos vehicles a l'ONG Lleida pels Refugiats. Es tracta d'un vehicle 4x4 i una furgoneta equipada. La compra d'aquests vehicles es va fer amb ajuts dels tres ajuntaments de l'Alta Ribagorça; Vall de Boí, el Pont de Suert i Vilaller i ajuntaments de la Ribagorça aragonesa com Montanuy, Sopeira, Bonansa o Areny. L'objectiu de l'ajut era per la compra d'un vehicle per millorar la qualitat del servei d'emergències a la zona. Ara, els responsables polítics se senten molestos per la cessió d'aquests vehicles al mateix temps que la comarca veu com els bombers funcionaris són menys eficients per la manca, precisament, d'aquests vehicles. A la furgoneta s'hi havia d'instal·lar un equip nou i modern d'excarceració en cas d'accidents que ara, de moment, no té lloc.

La decisió de cedir aquests dos vehicles a l'ONG Lleida pels Refugiats la van prendre els bombers voluntaris en assemblea, així ho ha confirmat l'ex cap de bombers voluntari José Miguel Ruach. Un grup de deu bombers voluntaris van demanar la baixa voluntària com a voluntaris per un període de dos anys com a mostra de desacord amb la decisió de convertir el Parc del Pont de Suert en un parc mixt format per funcionaris i voluntaris.

Pel que fa a la furgoneta que han cedit es tracta d'un vehicle que s'havia de dotar amb un equip d'excarceració en cas d'accidents. Aquest equip més nou i modern que l'actual ja està comprat i s'havia d'ubicar en aquest vehicle. Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, ha recordat que els vehicles es van comprar per prestar un servei a la comarca que ara no podrà ser i ha afegit que sense aquests vehicles el servei serà «menys eficaç i menys eficient». Farrero ha catalogat l'actitud dels bombers voluntaris «d'irresponsable».

 

L'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, ha explicat que els ajuntaments van ajudar a comprar els vehicles pel bon funcionament de les emergències a la comarca i que ara «no entén» com els han cedit a una entitat de fora la zona i per tasques alienes a les emergències. Peralada s'ha mostrat molt molest amb l'actitud dels voluntaris i diu que han actuat de manera unilateral. Peralada ha dit no entendre com algú que ha prestat el servei de bombers durant anys i tenia en aquests vehicles una eina bàsica pel bon funcionament del servei ara decideix cedir-los.

No entenen tampoc la cessió a aquesta ONG quan n'hi ha del col·lectiu de bombers que es dediquen a fer tasques de voluntariat en països que han patit catàstrofes naturals o amb altres necessitats. Ruach ha explicat que la decisió ja està presa i que els vehicles ja es troben fora de la comarca i ha afegit que al Parc de Bombers del Pont de Suert estaven sense funcionar.


Comentaris

envia el comentari