Catalunya Diari

La manca de pluges farà caure la producció d'oli d'oliva a Lleida

Les cooperatives agràries estimen que s'arribarà a les 38.500 tones a Catalunya

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima per aquesta campanya 2021-2022 que la producció d'oli d'oliva a Catalunya se situarà entorn de les 38.500 tones, un 22% més que l'anterior i, fins i tot, per sobre de la campanya 2017-2018 en què gairebé es va arribar a les 37.000 tones.

Aquest increment ve marcat per la demarcació de Tarragona, on les cooperatives agràries preveuen que es poden assolir unes 28.000 tones d'oli d'oliva, respecte a les 20.000 de la campanya passada. En canvi, a Lleida la producció pot caure un 10% per la manca de pluges i es mourà entorn de les 9.000 tones, quan l'any passat es va arribar a prop de 10.000. Les comarques de Barcelona i Girona es mantindran estables i sumaran unes 1.500 tones.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general d'un pagès mirant la qualitat de les olives en un camp d'oliveres
La FCAC preveu un 30% més de producció d'oli d'oliva a Tarragona mentre que a Lleida caurà un 10% per manca de pluges | LleidaDiari.cat

 

A Catalunya, la d'enguany serà una «bona campanya»

El responsable de l'oli d'oliva de la FCAC, Antoni Galceran, ha explicat que, en conjunt, a Catalunya, la d'enguany serà una «bona campanya» i millor, fins i tot, de la que es preveien a l'agost per l'evolució de les pluges durant el mes de setembre, sobretot a la zona amb major producció d'oli d'oliva que és el Baix Ebre i el Montsià. En canvi, les pluges no han afavorit, de moment, les comarques de Lleida, a les cooperatives agràries estimen que es pot donar un descens de la producció del 10%.

Tenint en compte que la producció per a la campanya 2021-2022 prevista en els principals països productors pot quedar «molt ajustada o lleugerament inferior a la demanda mundial», des de la FCAC confien que les condicions actuals de mercat i el preu en origen de l'oli d'oliva «s'hauria de mantenir per a les diferents categories (verge extra, verge i llampant) en els pròxims mesos», segons Galceran.


Comentaris

envia el comentari