Catalunya Diari

Manifestació a Barcelona en contra a l'ampliació de l'aeroport del Prat

Plataformes veïnals, partits d'esquerres i entitats ecologistes capitanegen la protesta

10.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest diumenge al carrer Tarragona de Barcelonacontra l'ampliació de l'aeroport del Prat. La protesta també ha reunit més de 300 organitzacions socials, veïnals i ecologistes que han denunciat el perjudici social i climàtic que comporta el projecte.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre els assistents, César Ochoa ha emfatitzat a l'ACN la necessitat d'«apostar per un altre model de desenvolupament», i Kate Shea ha titllat el projecte d'«ecocidi». Zeroport, entitat organitzadora de la protesta, ha denunciat que l'ampliació persegueix aprofundir en un model econòmic basat en un «monocultiu turístic» que «augmenta les desigualtats» i «precaritza i explota la gent que hi treballa».

Pla general de la manifestació de protesta contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat. Imatge del 19 de setembre de 2021
Pla general de la manifestació de protesta contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat | LleidaDiari.cat

El lema: 'Pel clima, la salut i la vida'

Des de les 12.00 hores i sota el lema 'Pel clima, la salut i la vida', el carrer Tarragona de la capital catalana, entre la plaça dels Països Catalans i la plaça d'Espanya, s'ha omplert amb la presència de tots els que, vinguts de diferents punts de Catalunya però especialment de l'àrea metropolitana de Barcelona, volen deixar clar el seu clam contra el pla d'ampliació. 
 

Els manifestants s'han distribuït en tres parts, agrupant-se en un grup sobre justícia climàtica, un sobre vida digna, i un últim sobre defensa del territori. Els comuns, la CUP i ERC han anunciat l'assistència, i l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, també hi és.

Tractorada contra l'ampliació

D'altra banda, el sindicat Unió de Pagesos s'ha sumat a la manifestació de Barcelona contra l'ampliació de l'aeroport del Prat amb una tractorada que ha sortit aquest dissabte al matí del Parc Agrari del Baix Llobregat. El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ha dit que el col·lectiu no es creu que el projecte «s'hagi aturat».
 

«N'estem farts de projectes faraònics», ha reblat tot defensant que el Govern s'hauria de plantejar adquirir l'espai protegit de la Ricarda per protegir-la i evitar que es puguin vendre els terrenys a Aena, tal com, segons 'El Periódico', preveuen els seus propietaris. A la mobilització de Barcelona s'han sumat una vintena de tractors de pagesos que, entre altres coses, han reclamat promoure més el Parc Agrari del Baix Llobregat.


Comentaris

envia el comentari