Catalunya Diari

La Manreana de Juneda acull dotze persones amb covid que no disposen d'un lloc on fer l'aïllament

L'Alberg de Bellpuig i l'Hotel Nastasi de Lleida tenen 28 contactes estrets de positius

La granja escola la Manreana de Juneda (Garrigues) acull dotze positius per covid-19, segons les dades facilitades per Salut. Es tracta de persones, algunes de les quals temporers, que per diferents circumstàncies no disposen d'un lloc on poder fer l'aïllament amb condicions.

Aquest dimecres, de forma provisional, les instal·lacions de la Manreana també acullen quinze persones que han estat en contacte directe amb algun positiu. Els altres dos dispositius habilitats per Salut a Ponent, l'alberg de Bellpuig (Urgell) i l'Hotel Nastasi de Lleida, tenen 20 i 18 persones, respectivament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest cas són contactes estrets de positius que tampoc disposen d'un lloc adequat on guardar el preceptiu confinament.

Continuen millorant les hospitalitzacions a la Regió Sanitària de Lleida

D'altra banda, continuen millorant les hospitalitzacions a la Regió Sanitària de Lleida relacionades amb el coronavirus. Segons les dades de Salut, aquest dimecres són setze les persones ingressades als hospitals públics i privats de Ponent per covid-19, cinc menys que el dia anterior.

D'aquestes, tres es troben a l'UCI, una menys que dimarts. En concret, a l'Arnau de Vilanova hi ha onze hospitalitzats per covid-19, vuit a planta i tres a l'UCI. Al Santa Maria són tres els ingressats, mentre que quatre es troben en clíniques privades, tots ells a planta.

Comencen els primers temporers positius

Quatre treballadors del camp que treballaven per a una empresa fruitera de Soses (Segrià) han donar positiu per covid-19, segons han explicat des de Salut. Es van detectar en el marc del pla de cribratges que porta a terme el Departament entre empreses agràries lleidatanes.

Aquests temporers, que eren asimptomàtics, van ser traslladats a la granja escola la Manreana de Juneda (Garrigues) perquè puguin guardar l'aïllament pertinent. Tot i aquests casos, els alcaldes del Baix Segre es mostren «molt més tranquils» per la situació sanitària que viuen els municipis durant aquesta campanya de la fruita en comparació amb l'anterior.

Ho atribueixen, sobretot, a la vacunació entre els treballadors d'empreses fruiteres que va engegar Salut. Els quatre temporers que van donar positiu en un dels cribratges massius que porta a terme Salut en empreses fruiteres del Baix Segre s'han traslladat a la Manreana, tal com estableix el protocol establert pel Departament en el cas de persones que no disposen d'un espai en condicions on fer l'aïllament.

Se sumen a altres positius que també es troben en aquest mateix dispositiu o a l'alberg de Bellpuig tot i que no totes són treballadors del camp.


Comentaris

envia el comentari