Catalunya Diari

La Marxa de la Boira de Penelles supera la xifra rècord amb 830 participants

És una iniciativa impulsada per Boira Experience, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida

La Marxa de la Boira, celebrada enguany a Penelles (Noguera), ha aconseguit un nou rècord de participants amb un total de 830 persones inscrites. Aquesta caminada no competitiva té, com a principals objectius, valorar el potencial turístic de la plana de Lleida i la boira com a element característic d'aquest territori.

Tot i això, igual que en les edicions passades, el fenomen meteorològic no hi ha estat present, al contrari del fred i el gebre que han emblanquinat els camps. És la primera vegada que la cita itinerant se celebra a la comarca de la Noguera, després de tres edicions al Pla d'Urgell, una a l'Urgell i una altra a les Garrigues. La marxa, amb sortida i arribada a l'avinguda Josep Prenafeta de Penelles, ha comptat amb dos circuits circulars, de 13 i 23 quilòmetres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una iniciativa impulsada per Boira Experience

La Marxa de la Boira és una iniciativa impulsada per Boira Experience, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida. Es tracta d'una caminada «molt consolidada» a les terres de Lleida, segons ha explicat l'organitzadora Irene Barón, que ha indicat que més de la meitat dels participants repeteixen any rere any.

«Això demostra que hi ha un interès que la boira sigui un reclam turístic i que gràcies a aquesta, la gent pugui conèixer el territori de la plana de Lleida, el gran desconegut», ha explicat Barón. De fet, Barón ha dit que havien de tancar les inscripcions a la xifra de 700 però que, finalment, han tancat amb 830 inscrits, «tot un rècord». Amb la marxa també hi col·laboren una cinquantena de voluntaris.

La boira «és molt difícil poder-la controlar»

Barón ha reconegut que la boira «és molt difícil poder-la controlar» i ha lamentat que sembla que quan es fa la Marxa «la boira desapareix». La idea principal, però, ha reiterat que és que sota el paraigua de la boira, la gent «vingui a conèixer el territori» i deixi de veure aquest fenomen meteorològic «de manera molt negativa». Barón ha afegit que la boira «no perjudica per a res el dia a dia de les persones» i també ha indicat que estar rodejat de boira deixa una sensació «espectacular, com si tornessis a néixer».

La marxa ha estat apadrinada pels gegants de Penelles, Tonet i Àgueda, que han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la caminada, acompanyats de la música de la Colla gegantera i grallera del municipi. Al llarg del recorregut s'han muntat diversos punts d'avituallament i, com és habitual, a l'arribada els participants han pogut degustar la cassola de tros d'hivern o vegetariana.

Dos recorreguts circulars

Els participants han triat entre dos recorreguts circulars; un de curt de 13 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 210 metres i un de llarg de 23 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 359 metres. Ambdós han transcorregut per camins de terra dels termes de Penelles, Montgai i Bellmunt d'Urgell, exemples del paisatge de regadiu de la Noguera. Alguns altres indrets de la ruta han estat el Carreró de Montgai, «un lloc amb molt d'encant», ha indicat Baró, així com unes trinxeres de la Guerra Civil i, sobretot, els murals d'art rural de la població de Penelles.

Un dels participants a la marxa ha estat el Ramon, de Sudanell (Segrià), que ha explicat que ha vingut amb uns amics sardanistes d'Alcarràs perquè volien veure els murals. «Penelles està de festa major, és molt bonic tot», ha indicat. Per la seva banda, la Mari ve de Sallent, al Bages, i és el quart cop que participa en la marxa. Ha explicat que li agrada molt fer fotografies i que aquesta iniciativa és una manera «molt bonica» de conèixer el territori i de «passar un bon dia».

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari