Catalunya Diari

Posen en marxa mesures per millorar l'ocupació als municipis del Segrià afectats pel confinament

El projecte pretén atenuar les conseqüències econòmiques que el tancament va comportar a la zona

Aquest dimarts s'ha presentat a Alcarràs (Segrià) el programa de Mesures Urgents pel Tancament Perimetral (MUTP) de Lleida i el Baix Segre del juliol del 2020.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest projecte neix de la necessitat d'atenuar les conseqüències econòmiques del confinament perimetral i garantir un millor funcionament de la campanya de la fruita per tal d'evitar un nou tancament per motius sociosanitaris, com el que van patir l'estiu passat els municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.
 

Pla obert amb els representants dels ajuntaments de Lleida i del Baix Segre i del SOC, el 21 de setembre del 2021 a Lo Casino d'Alcarràs
Pla obert amb els representants dels ajuntaments de Lleida i del Baix Segre i del SOC | LleidaDiari.cat

Les mesures s'agrupen entorn a dos eixos lligats

Les mesures s'agrupen en torn a dos eixos lligats entre sí. D'una banda, la millora ocupacional de les persones afectades pel confinament i, de l'altra, la recuperació econòmica del teixit productiu. 
 

En el primer d'aquests eixos, el de la promoció de l'ocupació, ja s'han posat en marxa els plans d'ocupació, amb la contractació de 37 persones per períodes d'entre sis mesos i un any per tal de facilitar a les persones contractades experiències professionals en un entorn productiu real i oferir un suport per als processos de gestió i funcionament de la campanya agrària. També es desenvolupen cursos de formació i capacitació laboral en l'àmbit de la digitalització i accions d'acollida, acompanyament i reorientació professional per a 90 persones afectades per ERTO i altres demandants d'ocupació. D'aquestes, 25 ja estan fent un itinerari d'inserció.
 

Pel que fa la recuperació econòmica del teixit productiu, s'ha endegat una línia de foment a la contractació, mitjançant la qual el SOC ha atorgat 62 contractes laborals perquè les empreses puguin fer contractacions de forma subvencionada. Fins ara, se n'han formalitzat 31. A més, l'1 de novembre es donarà inici a les accions de prospecció assessorament per detectar nous perfils professionals amb demanda entre les empreses en creixement. Així mateix, pròximament s'iniciaran també altres accions d'assistència tècnica, que permetran a un centenar de petites i mitjanes empreses beneficiar-se de la implementació d'un pla de digitalització, amb l'acompanyament i l'assessorament en tot aquest procés de transformació digital.
 

El projecte MUTP s'inclou a la línia d'actuacions de regeneració específica del Pla de Reactivació Socioeconòmica de Lleida per la covid-19. Aquesta línia inclou tots aquelles projectes adreçats a col·lectius especialment afectats per la pandèmia (dones, persones amb discapacitat, persones estrangeres i majors de 50 anys) com a les empreses dels sectors més afectats pel tancament (comerç, hostaleria i restauració, oci, esports i cultura).


Comentaris

envia el comentari