Catalunya Diari

La Marxa de Tardor del Riu Set arriba a la tercera edició el 28 d’octubre

questa marxa està organitzada conjuntament pels ajuntaments de Sudanell i Montoliu de Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Marxa de Tardor del Baix Set és una activitat no competitiva que celebra la tercera edició el diumenge 28 d'octubre, i que organitza conjuntament els ajuntaments de Montoliu de Lleida i Sudanell, amb el suport de la Diputació de Lleida, les entitats locals i els voluntaris. Aquesta marxa ens descobreix el riu Set que baixa des de la Serra de la Llena i, al seu tram final, travessa Montoliu de Lleida i s'uneix al riu Segre a Sudanell. La marxa està inclosa en el projecte Marxa.Cat que incentiva els hàbits de vida saludable, la pràctica de l'esport i la reducció del consum de sucres, alhora que promociona els espais naturals de les Terres de Ponent.

És una activitat esportiva dirigida a corredors i caminants, a ritme lliure, en un format no competitiu. La marxa compta de 4 recorreguts amb 4 distàncies diferents, en aquesta edició, tots quatre amb sortida i arribada des de Montoliu de Lleida. La Ruta Puput és la més curta i té 5,7 km., un passeig que recorre les serretes i les valls de Montoliu i les hortes del Canal d'Urgell. És una ruta que aquest any és completament diferent de la de l'any passat. La segona és la Ruta Esplugabous, té prop de 12 km i predominen els boscos i les hortes de ribera, zona de rius i canals. La tercera és la Ruta Cigonya que fa vora 16 km. i combina el paisatge d'hortes antigues i boscos de ribera amb terrasses baixes, amb les serres i altiplans de secà. I finalment, la ruta més exigent és la Milà Negre, d'uns 27,4 km., i travessa zones de secà i d'horta, de boscos d'estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics com el Tossal del Senyor de Sunyer, un mirador extraordinari sobre les valls del riu Set i del Segre.

Hi haurà avituallaments cada cinc quilòmetres, i s'ha donat prioritat als productes ecològics i de proximitat. S'esperen uns 500 participants, amb un màxim de 700. En la presentació a premsa d'aquest dimecres a la Diputació de Lleida hi han participat el diputat Paco Cerdà, l'alcalde de Sudanell, Josep Maria Sanjuan, i en nom de Montoliu de Lleida, el seu alcalde, Daniel Farré, i el regidor Josep Mòdol.


Comentaris

envia el comentari