Catalunya Diari

Massalcoreig, la població del Segrià que es queda fora del confinament estricte

Només han tingut a tres positius d'una mateixa família, els quals, dimarts ja van acabar amb el seu període d'aïllament

Pla general d'una terrassa de la Zona Alta de Lleida, amb diversos clients
Moltes bars i cafeteries han obert aquest matí les seves terrasses, ja que les mesures d'enduriment del confinament encara no estan vigents. | ACN

Massalcoreig s'ha despertat aquest matí amb la notícia que quedava fora de les mesures de confinament més estrictes aprovades aquest dimarts pel Govern i ratificades aquesta mateixa nit pel jutjat d'instrucció 2 en funcions de guàrdia de Lleida.

Malgrat que l'informe de la Generalitat sí que demanava un confinament «previ al domiciliari» per a aquesta petita població de Segrià, ha estat el jutjat qui ha desestimat aquesta petició al no considerar suficients els arguments que es presentaven. En aquest sentit, l'alcaldessa de Massalcoreig, Montserrat Jové, ha explicat a Efe que «nosaltres ja havíem demanat estar fora d'aquestes mesures, perquè només hem tingut a tres positius d'una mateixa família, els quals, dimarts ja van acabar amb el seu període d'aïllament».

Els veïns ja s'han acostumat a seguir les mesures de seguretat i higiene

A més, «tot i que ha costat, tots els veïns de la vila ja s'han acostumat a seguir les mesures de seguretat i higiene i, per això, no crèiem que tinguéssim el mateix risc de contagi que altres poblacions». Massalcoreig té una població que no arriba als 600 habitants i, encara que sí que reben a temporers per a la campanya de la fruita, «els agricultors de la vila ja tenen els seus contractats, així que quan vénen de fora a buscar feina, se'n van aviat perquè aquí ja no hi ha més».

Davant d'aquesta notícia que «no ens l'esperàvem, però sí que la demanàvem», Jové assegura que els veïns de la vila estan «molt contents» de poder seguir amb els seus bars i les piscines obertes. No obstant això, l'alcaldessa recorda que segueixen dins el confinament perimetral de Segrià que ja es va aprovar el passat 4 de juliol, per la qual cosa aposta per «seguir complint amb el mantra de Mans - Distància - Mascareta», per prevenir possibles nous brots.


Comentaris

envia el comentari