Catalunya Diari

El 42,7% de les empreses es declaren afectades per la crisi sanitària en el segon trimestre del 2021

El sector més afectat és el de l'hostaleria i els que menys la construcció i la indústria

El 42,7% dels establiments empresarials catalans s'han declarat afectats per la crisi sanitària de la covid-19 durant aquest segon trimestre del 2021. De fet s'han registrat 12,6 punts percentuals menys que el primer trimestre, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així doncs, el sector que ha estat més afectat és el de l'hostaleria, amb un 90,9%, és a dir, 2,5 punts menys que els tres mesos anteriors. D'altra l'altra banda, els sectors de la construcció i la indústria són els que es declaren menys afectats entre abril i juny, amb un 25,1% i 37%, respectivament, juntament amb el comerç (45,9%) i altres serveis (42,2%).
 

Els impactes que la covid-19 ha causat als establiments afectats han estat principalment la disminució de la facturació (77,3%), l'augment de la complexitat dels processos per motius de protecció, la higiene o la prevenció (67,6%), l'impacte sobre l'ocupació (45,5%) i la suspensió d'algunes activitats, com ara les de més risc de contagi (45,0%).

Obertura terrasses Castelló de la Plana
El 42,7% de les empreses es declaren afectades per la crisi sanitària en el segon trimestre del 2021 | Santi Calaforra

Es valora molt el treball en equip

Pel que fa a la previsió de recuperació de la facturació, entre els establiments que l'han vist reduïda, un 44% no preveu recuperar-la abans de com a mínim un any, un percentatge que representa una reducció de 5,9 punts en relació amb les previsions del primer trimestre del 2021.
 

En el cas de l'hostaleria, aquesta reducció és de 27,3 punts i ha passat del 71,0% al primer trimestre al 43,7% al segon trimestre del 2021, una gran davallada. D'altra banda, el 14,7% dels establiments veuen difícil recuperar el nivell habitual de facturació o creuen que no el recuperaran i hauran de tancar, i l'1,7% ja l'ha recuperat.
 

A més a més, les empreses, a l'hora de contractar nou personal, més del 80% dels establiments empresarials de Catalunyavaloren com a molt o bastant important les competències transversals, com el treball en equip, la iniciativa o l'autonomia, entre d'altres; l'experiència professional en el lloc de treball (87,7%); les competències socials, com la integració en el grup de treball o intel·ligència emocional (84,9%) i les competències cognitives, com la resolució de problemes i pensament crític, creativitat (82,3%) .


Comentaris

envia el comentari