Catalunya Diari

Els menors de 65 anys que hagin passat la covid només hauran d'esperar dos mesos per vacunar-se

Continuaran rebent una sola dosi del vaccí

Les persones menors de 65 anys que han patit la covid-19 es podran vacunar als dos mesos d'haver estat diagnosticades i no als sis com fins ara, segons ha informat el Departament de Salut.
 

Actualment, aquesta acció ja es feia així entre les persones de més de 65 anys o en aquelles amb patologies de risc important. Amb el canvi de protocols s'ha ampliat a tots els grups de població de més de 12 anys.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així doncs, a partir d'aquest dijous, les persones que tinguin un diagnòstic de covid des de fa almenys dos mesos o més, ja poden demanar cita prèvia per rebre el vaccí. En aquest cas, els menors de 65 anys rebran una sola dosi per obtenir la pauta completa de vacunació, ja que ja disposen d'anticossos. 

Un home rebent la vacuna contra la Covid-19
Els menors de 65 anys que hagin passat la covid només hauran d'esperar dos mesos per vacunar-se  | Àngel Ullate

Ciutadans més protegits

Salut ha defensat que amb aquesta acció que es durà a terme, les persones que no havien rebut cap dosi o només la primera, estaran protegides abans, especialment davant de la variant Delta, ja que rebran la pauta completa més aviat. 

El Departament ha recordat que aquesta mateixa setmana ha obert la vacunació sense cita arreu de Catalunya també per aconseguir que la població tingui la pauta completa abans que arribi la tardor i hi pugui haver una incorporació segura a les activitats diàries.

Vacunació Lleida sense cita prèvia

Tothom que hagi complert els 12 anys i en endavant i vulgui vacunar-se pot fer-ho sense cita prèvia totes les tardes d'aquest mes d'agost, fins el dia 31, al pavelló municipal Onze de Setembre a Lleida. En concret, serà a partir d'aquest dijous 12 i fins a finals de mes, des de les 16.00 hores fins a les 20.00 hores
 

El punt de vacunació del pavelló Onze de Setembre és un dels principals de Catalunya. L'Ajuntament de Lleida va cedir l'equipament a Salut com a reforç assistencial en la primera etapa de la Covid-19 i des del 26 de gener com a espai de vacunació massiva. 
 

El Departament de Salut impulsa estratègies de vacunació per incrementar la cobertura poblacional. Per aquest motiu, ha previst diverses maratons a poblacions de la Regió Sanitària Lleida i la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran.


Comentaris

envia el comentari