Catalunya Diari

El Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona estarà dedicat enguany a la floració i la fruita

L’esdeveniment tindrà lloc en el marc dels actes de commemoració de la Festa Major de Sant Gaietà

Aitona ja ho té tot a punt per a celebrar aquest cap de setmana una nova edició, la divuitena, del tradicional Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona organitzat per l'Ajuntament. El XVIII Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona tindrà lloc diumenge 22 de maig, de 10 a 22 h, en el marc dels actes de commemoració de la Festa Major de Sant Gaietà. I enguany presentarà una gran novetat. I és que sota el lema «Aitona, terra de flors i fruita dolça» la fira estarà dedicada aquest 2022 a valorar la floració i la fruita dolça.

Així, de 10 a 20 h, els carrers del nucli antic d'Aitona estaran rodejats de natura amb la participació de vuit oficis relacionats amb aquesta temàtica. La fira constarà d'arts i oficis de la natura, mercat de les flors i les plantes naturals, artesania de la flor i la natura, exposició de bonsais i de-mostració de remodelació de diversos exemplars, i jocs gegants de les flors i la fruita dolça. En total hi haurà unes 50 parades; i entre elles, la dels grups comercialitzadors de fruita dolça (coo-peratives i sats) en representació dela frutia dolça i parades de productors locals (paradistes del poble).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, durant tot el dia s'habilitarà una parada de Fruiturisme on hi haurà un taller preparat per als més petits de casa. I també es podrà fer el tastet que s'ofereix a Aitona amb molt de gust. Tot plegat, coincidint amb la celebració del desè aniversari del projecte.

Presentació del Mercat d'Aitona
El Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona estarà dedicat enguany a la floració i la fruita dolça | Jordi Vinuesa

Recuperen la Baronia d'Aitona amb plena normalitat

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, fa una crida a la participació i explica que «enguany recuperem la Baronia d'Aitona amb plena normalitat i quina millor forma de fer-ho que homenatjant a dos dels grans actius socials, culturals, econòmics i d'identitat que té el poble: la floració dels nostres camps i la fruita dolça que n'hi neix». Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, destaca que «a ningú se li escapa que aquesta és una edició molt i molt especial després de la pandèmia. En teníem moltes ganes i és una ocasió perfecta per implicar als nostres veïns i veïnes i per a seguir promocionant la importància de consumir productes de proximitat, cuidar i protegir el nostre entorn natural i dignificar la tasca que duu a terme la nostra pagesia».


Comentaris

envia el comentari