Catalunya Diari

Mercat d’últimes rebaixes d’estiu i sardanes a la fresca aquest dissabte a les Borges

La jornada, organitzada per l’Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, és l’última de les tres sessions que s’han organitzat durant aquest estiu a la ciutat borgenca

Aquest dissabte, 25 d’agost, des de les 9.00 fins a les 14.00 hores, de forma ininterrompuda tindrà lloc el mercat d’últimes rebaixes d’estiu, anomenat popularment «el remat final». El mercat, en el qual més d’una desena de botigues oferiran diferents articles com roba, plantes, complements, sabates, joies o articles de merceria i ferreteria, s’ubicarà davant de les botigues dels associats i a la Plaça de l’1 d’octubre, al centre de la població.

D’altra banda, les Borges també acull aquest pròxim dissabte, 25 d’agost, l’última ballada de sardanes de l’estiu. L’acte s’iniciarà a les 23.00 hores i tindrà lloc a la Placeta del Terrall de la capital de les Garrigues. La vetllada musical anirà a càrrec de la Cobla Vents de Riella d’Agramunt i, com ja és tradicional, se sortejarà un pernil entre els assistents. Per poder participar en el sorteig es posaran números a la venda durant la ballada. La jornada, organitzada per l’Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, és l’última de les tres sessions que s’han organitzat durant aquest estiu a la ciutat borgenca.

Cal recordar que la setmana vinent tindrà lloc la festa major de la capital de les Garrigues. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, serà enguany l'encarregat d'encendre la tradicional traca de petards amb els quals es dóna inici formalment als actes de la Festa Major de les Borges Blanques, a les 12.00 hores del pròxim dissabte, 1 de setembre de 2018, a la plaça de l'1 d'octubre de la capital de les Garrigues.

A continuació, el president farà un recorregut per algunes de les darreres actuacions de millora i recuperació d'espais del Centre Històric de les Borges, emmarcades dins del Pla de Barris del Govern de Catalunya, presentarà oficialment la nova marca turística de la capital de l'Oli i visitarà el nou Centre d'Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil, «antic molí d'oli de Cal Gineret» i l'Espai Macià, entre altres activitats, en la que serà la primera visita com a molt honorable a la capital garriguenca.


Comentaris

envia el comentari