Catalunya Diari

Més de 3.500 persones participaran en l’IV Festival d'Astronomia del Montsec, amb activitats per a tots els públics

El Festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d'oci, pensades per a tota la família
Imatge d'arxiu del Parc Astronòmic del Montsec
Imatge d'arxiu del Parc Astronòmic del Montsec | LleidaDiari.cat

Aquest dimecres s'ha presentat el programa de l'IV Festival d'Astronomia del Montsec, que se celebrarà del 12 d'octubre fins al diumenge 15 d'octubre al Centre d'Observació de l'Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), i aquest any també al municipi de Tremp (Lleida). El Festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d'oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'Astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec, com a destinació d'Astroturisme. La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha ressaltat l'evolució del Festival que en aquesta edició té unes previsions d'assistència d'uns 3.500 visitants, enfront dels 1.500 de l'any 2015 i 3.000 de l'any passat. 

«El Festival d'Astronomia del Montsec és l'única activitat que es realitza a l'Estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics», assenyala Cañadell. Maria Pilar Cases, vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, afirma que «per primera vegada el Festival d'Astronomia del Montsec realitzarà actes en el Pallars Jussà, la qual cosa demostra el nostre interès per seguir potenciant el turisme del cel fosc i potenciar el projecte Geoparc Conca de Tremp».

 

S'han programat divuit activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, concerts de música i activitats gastronòmiques com el taller de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat. No obstant això, el director científic del PAM, Salvador J. Ribas, destaca la conferència inaugural, 'El Son a l'Espai', a l'Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà a Tremp a càrrec del Dr. Ramon Estivill, reconegut especialista mundial en la medicina del somni, i la Dra. Elena Aragonés, per la seva importància divulgativa.

 

«En aquesta edició hem continuat programant activitats de divulgació científica per a tota la família, com visites al COU 'Viatgers Galàctics' (diürna), el 'Cel de la Tardor' (nocturna) o el taller d'experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez; conjuntament amb activitats culturals i musicals com els concerts de Judit Neddermann, cantautora i recent premi Enderrock i de Xavier Monge Quartet & Viktorija Pilatovic, músic i cantant de jazz i activitats gastronòmiques com els tallers de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat, entre altres», comenta Ribas.

 

Per la seva banda, Jaume León, director de l'agència de viatges Tu i Lleida, explica que, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Noguera, s'ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l'assistència al Festival, que amb estades d'una o dues nits, a més d'allotjament i manutenció, també inclou altres activitats a la zona del Montsec.Comentaris

envia el comentari