Catalunya Diari

Més de 8.000 persones visiten la primera edició del certamen EquiMollerussa

Més de 200 cavalls han participat als concursos de morfologia i de salt

El nou certamen adreçat al món del cavall EquiMollerussa, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a les instal·lacions de l'Institut Mollerussa de la capital del Pla d'Urgell, ha tancat aquest diumenge al migdia la primera edició amb satisfacció dels organitzadors i superant expectatives. Es calcula que l'han visitat des de divendres entre 8.000 i 10.000 persones, segons ha manifestat el director del centre, Antoni Reig. L'esdeveniment incloïa un vessant professional amb concursos de morfologia i de salt territorial, en què han participat 210 cavalls, i una altra més familiar i d'oci, amb l'objectiu d'apropar el món eqüestre al públic general. «La realitat ha sigut fantàstica», ha valorat el vicepresident de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, en referència a la molt bona afluència de persones que han visitat el certamen durant els tres dies i que han pogut gaudir de diferents espectacles a més de les competicions o de conèixer més de prop aquests animals. 

Imatge general del moment de l'entrega del premi a la millor ramaderia, que ha sigut per a la d'Albert Boya de Les (Val d'Aran)
Imatge general del moment de l'entrega del premi a la millor ramaderia, que ha sigut per a la d'Albert Boya de Les (Val d'Aran) | LleidaDiari.cat

Pel que fa als participants –una setantena de ramaderies–, el director de l'institut ha assenyalat que han quedat «molt contents amb l'organització i amb ganes de tornar». En aquest sentit, tant Reig com Roure han assegurat que el certamen tindrà continuïtat en el futur i han afegit que inclús s'han apuntat ja noves propostes a incorporar en pròximes convocatòries que s'hauran d'«analitzar i valorar». Jordi Pifarré, representant del col·lectiu de ramaders i col·laborador en l'organització, s'ha sumat a la positiva valoració i ha indicat que el certamen ha rebut també la visita de ramaders que si bé enguany no han participat sí que estan interessats de fer-ho en pròximes edicions.

Durant aquest diumenge al matí s'ha portat a terme el lliurament dels premis especials del concurs morfològic, acte que ha comptat amb la presència del delegat territorial d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, qui ha valorat l'entorn «privilegiat» de l'Institut Mollerussa per portar a terme aquest tipus d'esdeveniments, alhora que ha destacat el «molt bon nivell» del certamen.


Comentaris

envia el comentari