Catalunya Diari

Més de 100 piscines lleidatanes participen enguany a la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

L’acte central a Lleida se celebrarà el proper diumenge, dia 9 de juliol, a les piscines del Secà de Sant Pere

Imatge d'arxiu de la campanya Mulla't a Lleida. | LleidaDiari.cat

Més de 100 piscines de les comarques lleidatanes participaran activament aquest any a la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple que des de fa 24 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. L’acte central a Lleida se celebrarà a les piscines del Secà de Sant Pere, on milers de lleidatans es mullaran i es banyaran per solidaritzar-se amb les 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia a Catalunya. El Mulla’t del pròxim 9 de juliol serà un dia festiu i lúdic, ple d’activitats per a tota la família amb inflables, animació musical i altres activitats sorpresa.

Una altra forma de col·laborar amb aquesta acció és mitjançat la compra d’ampolles d’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans units sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla d’oli venuda als supermercats col·laboradors es cedirà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple. Condis, Bon Preu, Caprabo, Sorli, Supsa, Valvi, Carrefour, El Corte Inglés i Supermercats Michelangelo són els supermercats on es vendrà aquest oli. Una altra empresa que hi col·labora amb un percentatge de la venda dels seus productes és La Sirena, que cedirà entre el 29 de juny i el 12 de juliol a la Fundació Esclerosi Múltiple el 20% del preu de l’amanida de quinoa i búrgul, sorbet de maduixa amb iogurt i smoothie antiox.

D’altra banda, la FEM, gràcies a una col·laboració amb la distribuïdora Filmax, impulsa la projecció de la pel·lícula ‘100 metros’ als cicles de Cinema a la fresca dels municipis. El film, protagonitzat per Dani Rovira, està inspirat en Ramon Arroyo, una persona amb esclerosi múltiple que va acabar una ironman. Fins al moment han confirmat els ajuntaments d’Arbeca, Almenar i Torregrossa.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la nova edició del Mulla’t, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i de la vicepresidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Catalunya, Conxita Tarruella. Reñé ha agraït a la Fundació Esclerosi Múltiple i en especial a la Conxita Tarruella la gran tasca que desenvolupen des de fa tants anys, ha destacat la gran implicació de la societat catalana en accions solidàries com el Mulla’t, que a més és la segona més important de Catalunya, i ha remarcat que les institucions «es comprometen en actes solidaris com aquest que són els que ens enriqueixen com a comunitat».

Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha fet un reconeixement a la tasca de la Conxita Tarruella i ha explicat que l’Ajuntament s’ha implicat en aquesta acció solidària participant amb les piscines municipals i en especial des de la del Secà de Sant Pere, que acollirà l’acte central. I ha afegit: «Serà un dia en el que les persones es mullaran en el sentit físic i també moral al servei de les persones que pateixen Esclerosi Múltiple». Per la seva banda Tarruella ha explicat que el Mulla’t «és una campanya de sensibilització i la principal acció recaptadora de fons de la Fundació per mantenir els hospitals i els centres de rehabilitació que tenim, com el de Lleida, que ha comptat amb el suport de la Diputació». A més, ha aprofitat l'acte per anunciar que aquest serà el seu darrer Mulla’t com a cara visible, ja que deixarà la vicepresidència de la Fundació per donar pas a altres persones.


Comentaris

envia el comentari