Catalunya Diari

Més de 80 dones del Segrià van ser víctimes de violència masclista durant el 2020

El SIAD supera el miler d'atencions, 61 més que l'any anterior

Pla detall d'un noi agafant la mà a una jove a Tarragona
El Consell Comarcal del Segrià atén 83 dones víctimes de violència masclista durant el 202 | Àngel Ullate

El Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha atès durant el 2020 un total de 83 dones víctimes de violència masclista, una dotzena més que l'any 2019, quan va atendre 71 dones. D'aquestes, 9 dones i 9 menors van ingressar al Servei d'Atenció i Acolliment d'Urgència comarcal (SAAU) i 2 dones més i 2 menors es van derivar al Servei d'Acolliment i Recuperació que gestiona la Generalitat (SAR).

També es van derivar 9 dones i 7 menors al Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de la Generalitat. En total, el SIAD del Segrià ha efectuat 1.048 atencions durant el 2020, 61 més que l'any anterior. El servei vha ajudat 130 dones de la comarca, mentre que l'any 2019 van ser 128.
El Servei d'Atenció i Informació a les Dones del Consell Comarcal del Segrià ha dut a terme el darrer any 126 atencions psicològiques i 37 assessoraments jurídics.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

26 tramitacions per al servei telefònic de protecció

També ha fet 26 tramitacions per al servei telefònic de protecció ATENPRO, que ofereix una atenció immediata les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any mitjançant tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de geolocalització.

El SIAD és un servei públic que ofereix a les dones informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats en l'exercici del dret de les dones en tots els àmbits de la seva vida (àmbit laboral, social, personal, familiar i altres). També treballa en la prevenció, atenció i detecció de la violència masclista i desenvolupa actuacions de sensibilització social i dinamització de la participació.


Comentaris

envia el comentari