Catalunya Diari

Miralcamp acull la cinquena Festa de la Floració al voltant de la poma i la pera

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, oferirà divendres una jornada tècnica

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la Firacamp-5a Festa de la Floració, que se celebrarà aquest cap de setmana a Miralcamp amb tot un seguit d'activitats al voltant de la floració de la poma i la pera. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; de Melcior Claramunt, alcalde de Miralcamp, i d'Òscar Esteban, regidor de Medi Ambient. En la seva intervenció, Enric Mir ha destacat que la fira posa en valor «el territori i un element tan característic com és la floració en un moment de l'any molt concret al Pla d'Urgell», amb la qual cosa ha animat tothom a visitar Miralcamp.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'activitat començarà divendres al vespre amb una jornada tècnica sobre clima i agricultura a càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio, que servirà com a pròleg d'una fira que s'inaugurà oficialment dissabte a la tarda en un acte que també inclourà la presentació del segell commemoratiu de la Fira, a càrrec de Josep M. Garsaball, i l'entrega del premi al guanyador del concurs de cartells de Firacamp.

  

  

El gruix dels actes arribarà diumenge, en què els visitants podran gaudir de tastos, maridatges, un esmorzar popular, una ruta ciclista/gimcana pel terme municipal, el mercat local de productes artesans, una trobada de plaques de cava, un espectacle teatral familiar de carrer amb la Companyia Xip Xap Teatre, passejos amb carruatge pel terme de Miralcamp, un taller de sabó corporal artesà, la 9a Trobada Gegantera, un vermut popular, un taller d'infusions ecològiques, un taller educació ambiental basat amb aus rapinyaires i la mostra de cuina amb producte local, a més de jocs i inflables per als més petits.


Comentaris

envia el comentari