Catalunya Diari

La mitjana d'ocupació al Pirineu estarà al voltant del 70% pel pont de desembre

L'obertura de totes les estacions d'esquí convertirà les comarques de muntanya en una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol

Pla general de diversos esquiadors al costat d'un dels remuntadors de l'estació de Port Ainé
Pla general de diversos esquiadors al costat d'un dels remuntadors de l'estació de Port Ainé | LleidaDiari.cat

Les comarques del Pirineu de Lleida esperen una bona afluència de visitants per aquest pont de 4 dies de la Puríssima, atrets per l'inici de la nova temporada d'esquí. El Patronat de Turisme preveu una ocupació turística al voltant del 70%, tot i que es produiran puntes entre el divendres i el dissabte que podrien arribar al 90% d'ocupació. Per sectors, el turisme rural és el que registrarà millors xifres, arribant al 90% a les comarques de muntanya i un 80% a la plana. Tots els sectors esperen que el nivell de reserves pugui augmentar encara més d'aquí al pont, a mesura que es posin en funcionament a partir d'aquest divendres totes les estacions d'esquí alpí.

Es confia que les comarques de muntanya esdevinguin una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol. Les estacions d'esquí d'Espot Esquí i Port Ainé han estrenat la temporada aquest divendres amb una jornada de portes obertes. Els usuaris ja han pogut gaudir de gruixos de 20 a 50 centímetres de neu pols en ambdues estacions. Espot ha obert sis pistes i Port Ainé un total de tretze. Baqueira Beret, Boí Taüll i Port del Comte obriran aquest dissabte dia 1, mentre que Tavascan, pel pont de la Puríssima. Totes preveuen estar en ple funcionament pel pont, si les condicions meteorològiques acompanyen.

Baqueira Beret estrenarà també aquest dissabte la temporada d'esquí i snowboard amb 23 pistes i 8 remuntadors que donaran accés a 27 quilòmetres de traçats a la zona de Baqueira. Els gruixos són de 30 centímetres a cota 2.500 i de 15 centímetres a 1.800. Boí Taüll disposa d'uns gruixos de 30 a 90 centímetres de neu pols i 32 pistes obertes. Igualment, Port del Comte encetarà la temporada dissabte amb uns gruixos de neu pols dura de 20 a 60 centímetres i 16 de les 37 pistes obertes. Tavascan és previst que inauguri la temporada el 6 de desembre. No obstant això, la temporada d'esquí 2018/2019 al Pirineu lleidatà es va iniciar l'1 de novembre a les estacions de nòrdic de Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya.


Comentaris

envia el comentari