Catalunya Diari

El Mobile World Congress torna un any i mig després amb 700 expositors

El saló de telefonia mòbil arrenca dilluns amb un format híbrid i ocupant 3 dels 8 pavellons de Fira de Gran Via

El Mobile World Congress (MWC), la fira del sector de la telefonia mòbil, torna a celebrar-se entre aquest dilluns 28 de juny i aquest dijous a Barcelona, un any i mig després de la seva cancel·lació amb l'expectativa de rebre més de 30.000 visitants, un terç dels assistents habituals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Arran la situació pandèmica hi ha hagut moltes baixes de grans marques, així i tot, finalment 700 expositors mostraran els seus productes tecnològics de manera presencial, com ara Huawei, Telefónica o Orange; mentre que 300 més ho faran telemàticament. El 5G tornarà a ser el gran protagonista d'un saló on també es posarà el focus en la transició ecològica i la tecnologia aplicada a la salut. El MWC omplirà 3 dels 8 pavellons del recinte de la Fira de Gran Via, amb uns 100.000 metres quadrats. 

Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands
Grans marques no hi seran presencialment  | ACN

Mesures de seguretat per la covid-19

El congrés més gran de telefonia mòbil del món torna a la capital catalana en dates no habituals i amb fortes mesures de seguretat.

Serà obligatori que tots els assistents presentin un test de covid negatiu fet com a màxim fa 72 hores, que portin una mascareta FFP2 i que omplin una declaració de salut responsable cada dia. A més, s'ha optimitzat la ventilació i el disseny de l'exposició per facilitar la distància de seguretat i hi haurà controls de temperatura a tots els punts d'accés.

 

Expositors

Molts dels grans expositors que havien de ser-hi presencialment a la fira no podran fer-ho arran de les restriccions de la pandèmia. És el cas d'Ericsson, que tradicionalment instal·lava en un dels espais més grans, o de Nokia, Sony, Samsung, Intel, Qualcomm o Lenovo. Sí que es desplaçaran a Barcelona marques com Huawei, Telefónica, Orange.

Telco DR, una start-up creada fa un any muntarà la seva 'Cloud City' i tindrà l'estand més gran de la fira amb 6.052 metres quadrats. La segona instal·lació més espaiosa serà la de xinesa ZTE, amb 1.501 metres quadrats. Telefónica, amb 952 metres quadrats; Orange amb 872 i Huawei amb 852, també se situen en posició destacada.

D'altra banda, altres grans empreses han optat per no assistir però sí per enviar dirigents a fer negocis al Hall 2.1, que està reservat com una zona de reunions exclusiva. És el cas d'Amazon, Citibank, Google o Vodafone. D'altres companyies que en edicions anteriors havien aprofitat el saló per a fer grans anuncis com Seat aquest any només exposarà vehicles com a patrocinador.

5G i més

El retorn del MWC portarà les últimes tendències de dispositius mòbils –dispositius plegables, intel·ligents i bateries de llarga durada–, i els avenços en intel·ligència artificial i el 5G. De fet, una de les demostracions estrella seran els hologrames amb imatges d'alta qualitat que es retransmetran amb tecnologia 5G.

Altres focus del congrés seran les solucions per a facilitar la transició ecològica i les apps relacionades amb la salut, que han multiplicat el seu desenvolupament amb la pandèmia. Des del congrés es presentarà un nou projecte pilot en el qual, gràcies al 5G, es podrà fer en un vaixell una ecografia a un pacient i enviar la informació a l'hospital en directe.


Comentaris

envia el comentari