Catalunya Diari

Estudien permetre la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra

El conseller d'Interior es va reunir la setmana passada amb ministres del Principat per abordar la qüestió

Pla general de vehicles entrant i sortint al punt fronterer entre Andorra i Catalunya
Pla general de vehicles entrant i sortint al punt fronterer entre Andorra i Catalunya. | ACN

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest dilluns que el Govern estudia la possibilitat de permetre la mobilitat entre la comarca de l'Alt Urgell i Andorra com si fossin una única demarcació, i ho ha justificat per la «molta interacció social i laboral» que hi ha entre els dos territoris. Sàmper ha explicat que la consellera de Salut, Alba Vergés, i ell es van reunir la setmana passada amb els seus homòlegs andorrans per estudiar aquesta opció, però ha reconegut que la pròrroga del tram 1 «ha alentit» algunes qüestions.
 
 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
El titular d'Interior ha indicat que aquesta opció s'analitzarà en la reunió del Procicat d'aquest pròxim dijous, que hi intentarà donar una resposta «com més aviat millor». Cal recordar que des del govern andorrà fa dies que es demana aquesta integració amb la comarca de l'Alt Urgell. En aquest sentit, el cap de govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, va explicar a finals de la passa setmana que «seguirem lluitant de valent per aconseguir aquesta integració a la comarca veïna», ja que és «una qüestió de justícia i permetria temperar aquesta decisió tan negativa» que és que no pugui haver-hi mobilitat per les festes nadalenques.
 
 

Confinaments locals i comarcals 

Catalunya viurà en els propers dies diversos tipus de confinaments, en funció dels dies assenyalats o no durant les festes de Nadal. En aquest sentit, per permetre que les famílies es puguin reunir aquestes festes encara que visquin en comarques diferents, el Govern de la Generalitat permetrà moure's lliurement en les dates assenyalades de Nadal que cauen en divendres, dissabte i diumenge, que és quan està en vigor el confinament municipal o comarcal: el concret els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any; mentre que la resta de dies marcats, com són el 24 i 31 de desembre i el 5 i 6 de gener, que cauen entre setmana, no hi haurà confinament local a trobar-se entre setmana.

Així mateix, i després que Catalunya s'hagi quedat dos setmanes més en fase 1, els confinaments municipals es mantindran almenys fins al cap de setmana del 19 i 20 de desembre. I per tant, si no hi hagués més canvis, el primer cap de setmana de llibertat de moviments podria ser el del 9 i 10 de gener.

 

Comentaris

envia el comentari