Catalunya Diari

Moderna preveu que serà necessari administrar una tercera dosi de la vacuna

S'esperen més infeccions entre els vacunats per la variant Delta i l'augment de les activitats a l'interior

Moderna preveu que serà necessari administrar una tercera dosi de la vacuna contra la covid durant la tardor, segons ha informat en una trobada amb inversors aquest dijous.
 

La farmacèutica nord-americana creu que la força de la infecció augmentada per la variant Delta, la «fatiga» per la prevenció dels contagis i els «efectes estacionals» com l'arribada de les baixes temperatures i l'augment de les activitats a l'interior, portaran un augment de les infeccions avançades en les persones vacunades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La companyia biotecnològica assegura que les dues dosis de la vacuna tenen una eficàcia del 93% contra la covid-19, però comença a caure a partir dels sis mesos cosa que, «finalment, afecta l'eficàcia de la vacuna». 
 

Tenint en compte aquest escenari, la farmacèutica admet que probablement serà necessària una dosi 3 abans de la temporada d’hivern.

Pla detall de la vacuna Moderna
 Moderna preveu que serà necessari administrar una tercera dosi de la vacuna | LleidaDiari.cat

Ingressos de gairebé 5.000 milions de dòlars

La farmacèutica, que ha tancat els primers mesos del 2021 amb uns ingressos de 4.001 milions de dòlars, impulsat per les vendes de vacunes de covid-19 a tot el món per valor de 5.930 milions de dòlars, té una cartera de vacunes que són candidates a ser una tercera injecció en dosis de 50 micrograms i 100 micrograms
 

A l'estudi que hi ha en marxa sobre aquesta vacuna de reforç, es va oferir una dosi de 50 micrograms a un grup de pacients sis mesos després de rebre la segona injecció. El resultat fins ara de les investigacions indiquen que el nivell d'anticossos neutralitzadors de covid havien disminuït passat aquests sis mesos. La tercera dosi va servir per incrementar les defenses i situar-les fins i tot per sobre dels resultats del primer assaig clínic. 

D'altra banda, Moderna continua investigant per aconseguir un reforç anual de dosi única que proporcioni protecció contra la covid-19 i contra altres malalties com la grip o el virus respiratori RSV.
 

«Ens complau que la nostra vacuna contra la covid-19 mostri una eficàcia duradora del 93% durant sis mesos, però reconeixem que la variant Delta és una nova amenaça significativa, de manera que hem d'estar atents», ha dit Stéphane Bancel, el conseller delegat de Moderna.


Comentaris

envia el comentari