Catalunya Diari

Mollerussa confia aprovar properament el Pla de sanejament per eixugar el deute acumulat des de 2019

Tot i reconèixer que la situació econòmica no és bona, l'alcalde es mostra tranquil

L'Ajuntament de Mollerussa espera poder aprovar aviat el pla de sanejament que li ha de permetre contractar crèdit per poder eixugar el deute acumulat de la liquidació de 2019. Aquest puja a més de 12 MEUR i fixa la ràtio d'endeutament del consistori en un 81,77%. L'alcalde Marc Solsona ha reconegut que la situació econòmica no és «bona» i ho ha atribuït a les inversions que es van fer entre el 2018 i el 2019 però també a l'arribada de la pandèmia.

En aquest sentit, ha desmentit les afirmacions del portaveu del PSC, Joel Bastons, que ha dit que el deute puja a 15 MEUR i s'ha mostrat tranquil i confiat que aquest 2021, els comptes «es posaran a lloc» per l'arribada de projectes i activitats que faran «reconduir la situació».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Marc Solsona ha explicat que el deute bancari de l'Ajuntament de Mollerussa al tancament de 2019 era de 10.521.000 euros amb una ràtio d'endeutament del 81,77% i en aquest sentit, ha desmentit que sigui de 15 MEUR, tal com ha afirmat el portaveu socialista. Així mateix, ha assegurat que el deute a proveïdors del mateix any és de 1.579.000 euros, i no de 3 MEUR, com «insinuen alguns». L'informe d'intervenció apunta que a 2019 l'Ajuntament té una necessitat de finançament d'1,6 MEUR, que precisament és el que correspon al deute de proveïdors.

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona
Mollerussa confia aprovar properament el Pla de sanejament per eixugar el deute acumulat des de 2019 | LleidaDiari.cat

El consistori no està en una bona situació econòmica

L'alcalde també ha volgut desmentir que els capítols 1 i 2 del pressupost tinguessin un increment d'1 MEUR aquell any. «És mentida», ha remarcat, i ha dit que per contra, pel que fa al de persona, es va reduir en 217.000 euros tot i que les despeses corrents sí que van pujar 504.000 euros. Segons l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, el consistori no està en una bona situació econòmica, ja que s'ha tancat en negatiu dos anys seguits i s'arrossega el deute amb la pandèmia. Fins que no s'aprovi el pla de sanejament, no es podrà accedir al crèdit d'1,5 MEUR per poder liquidar la situació del 2019, ha indicat Solsona, que també ha puntualitzat que tot i no fer cap «mirada triomfalista», hi ha problemes de liquiditat, però «cal donar les dades ajustades a la realitat».

Solsona ha atribuït aquesta situació al fet que el 2019 va ser un any que es va amortitzar molt deute, més de 2 MEUR. Així mateix, hi va haver una inversió executada de més de 3 MEUR i l'any abans, aquesta va ser de 3,6 MEUR, per tant, són els anys on s'ha fet més despesa en inversió. En aquest sentit, ha recordat que el pressupost de 2021 ja preveia l'operació de crèdit i es va comptar amb el suport del grup del PSC que ara ha posat en dubte l'aprovació del compte general en el Ple extraordinari que tindrà lloc dijous.

Finalment, Solsona s'ha mostrat convençut que el 2021 serà un any en què els comptes «es posaran a lloc». Per això ha dit que estan «tranquils» perquè les setmanes vinents hi haurà «planificació, molta activitat i projectes que faran reconduir la situació».


Comentaris

envia el comentari