Catalunya Diari

Mollerussa acollirà una competició eqüestre internacional

Es desenvoluparà a les instal·lacions de l'INS Mollerussa i es complementarà amb espectacles eqüestres, maquinària i gastronomia oberts al públic general

Les instal·lacions de l'INS Mollerussa acolliran del 4 al 6 de maig una competició eqüestre internacional que en el que pretén ser un nou certamen firal per la ciutat batejat com a EquiMollerussa. L'objectiu és posicionar la ciutat com a referent català en l'àmbit de l'equitació i de l'hípica mitjançant un concurs morfològic de cavalls que reunirà una setantena de criadors procedents de Catalunya, Espanya, França, Suïssa i Guatemala.

Pla mig d'una alumna de l'INS Mollerussa pentinant un cavall
Pla mig d'una alumna de l'INS Mollerussa pentinant un cavall | LleidaDiari.cat

El certamen es presenta com una proposta d'oci familiar, ja que es podrà visitar de forma gratuïta i comptarà amb una oferta complementària que inclourà competicions de salt, espectacles eqüestres, part gastronòmica, exposicions de maquinària i activitats formatives. L'esdeveniment aplegarà més de 200 cavalls que participaran en les grans disciplines i també servirà per fer les portes obertes del centre educatiu.

  

L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat aquest dimarts al matí aquest nou certamen a les mateixes instal·lacions de l'Institut acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del centre, Antoni Reig, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i un representant del col·lectiu de ramaders i col·laborador de l'organització, Jordi Pifarré. Solsona ha explicat que del mateix centre es va demanar a Fira de Mollerussa la possibilitat d'organitzar aquest esdeveniment que es confia que sigui «molt potent» de cara als anys vinents. 

Pla obert de la quadra de l'INS Mollerussa amb alumnes cuidant els cavalls
Pla obert de la quadra de l'INS Mollerussa amb alumnes cuidant els cavalls | LleidaDiari.cat

 

Precisament el d'acollir i organitzar esdeveniments impulsats per altres agents externs és un dels objectius que s'ha marcat Fira de Mollerussa que pretén oferir els seus serveis logístics i organitzatius per impulsar altres certàmens que no figuren al calendari firal. L'alcalde ha apuntat la possibilitat que EquiMollerussa, lligat al món ramader, obri la porta a noves iniciatives vinculades amb aquest sector, alhora que ha valorat que «si es creu convenient s'incorporarà al calendari firal de la ciutat».

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha emmarcat la iniciativa en un «projecte per fer possible que Mollerussa sigui referent en l'àmbit de l'equitació al país». En aquest sentit, ha destacat una aposta «clara i compromesa» de la institució que ha col·laborat també en l'organització i la materialització de la infraestructura necessària per portar a terme el concurs morfològic de cavalls. Els equipaments que s'estan acabant d'ultimar tindran caràcter permanent per a ús en la formació que s'instrueix al centre que coincidint amb EquiMollerussa posarà en servei la nova pista de doma.

Pla mig d'un professor d'equitació de l'INS Mollerussa pentinant un cavall
Pla mig d'un professor d'equitació de l'INS Mollerussa pentinant un cavall | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari