Catalunya Diari

Mollerussa acollirà el dia 20 la Marató de la Sang que anima a viure l’experiència de ser donant

Com a novetat enguany, els donants rebran un SMS que els avisarà quan la seva sang arribi a un hospital per a ser transfosa a un pacient

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Teatre de L'Amistat tornarà a ser escenari el dimecres dia 20 d'una nova edició, la setena, de la Marató de Donants de Sang que, que té com a lema «La superexperiència de donar sang. Molt més del que dónes» amb el qual es vol incentivar a la població a gaudir de la vivència de ser donant de sang. Per incentivar als possibles donants i com a novetat, enguany es farà arribar a cada un d'ell un SMS per informar-los quan arribi la seva sang a un hospital per a ser transfosa a un pacient.

La presentació del funcionament d'aquesta nova edició, que començarà a les 10.00 hores del matí i s'allargarà durant 12.00 hores, ha anat a càrrec del regidor de Benestar Social, Josep Lavin, acompanyat pel tècnic coordinador del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Albert Bobet, i la presidenta de l'Associació de Donants del Pla d'Urgell, Maria Lluisa Visa, així com un col·laborador d'aquesta, Òscar Gallinat.

  

  

L'objectiu, segons ha explicat Maria Lluisa Visa, és poder superar les 240 donacions que es van recollir l'any anterior i per això compten amb la col·laboració de diferents entitats i particulars de la localitat que han confirmat la seva participació com són, entre altres, Creu Roja Pla d'Urgell, Serralada, el Casal Popular de L'Arreu, l'Agrupació Sardanista o l'Espai Jove Cultural, coordinat des de l'Ajuntament, els participants dels quals animaran a la donació amb uns capgrossos que han confeccionat i faran una rua per carrer de la ciutat com a reclam. Visa també ha explicat que durant aquest curs també s'ha fet una tasca de sensibilització en alumnat del cicle superior de les escoles de primària, per tal de treballar els valors pel que fa al voluntariat i a la donació de sang, una tasca que esperen que tingui fruit entre els familiars dels alumnes a l'hora d'acudir a la crida.

Per la seva part, Albert Bobet ha recordat que es necessiten mil donacions cada dia per cobrir les necessitats de sang a Catalunya i d'aquí la importància d'organitzar actes com el d'aquesta marató, sobretot per afrontar els mesos d'estiu quan es comprova que hi ha un descens en la recollida de donacions. Així mateix, també es recollirà donacions de plasma encara que, en aquest cas els donants seran citats des del Banc de Sang i Teixits, ja que, malgrat que aquest tipus de donació és semblant a la de la sang, requereix un procés més llarg que dura 45 minuts. Val a dir, en aquest sentit, que el plasma s'utilitza per a transfusions en cas de grans cremades o accidents greus o en l'elaboració d'hemoderivats.


Comentaris

envia el comentari