Catalunya Diari

Mollerussa acull dissabte la Marató de Donants de Sang que, com a novetat, també recollirà plasma

La iniciativa es durà a terme durant dotze hores ininterrompudament

El Teatre de L’Amistat tornarà a ser escenari aquest dissabte d’una nova edició, la setena, de la Marató de Donants de Sang que, com a novetat també recollirà donacions de plasma encara que, en aquest cas els donants seran citats des del Banc de Sang i Teixits, ja que, malgrat que aquest tipus de donació és semblant a la de la sang, requereix d’un procés més llarg que dura 45 minuts. Val a dir, en aquest sentit, que el plasma s’utilitza per a transfusions en cas de grans cremades o accidents greus o en l’elaboració d’hemoderivats. 

'La teva sang diu coses. Comparteix-les' és l’eslògan d’aquesta marató, que estarà dedicada als grups sanguinis i en la que s’espera poder superar les 241 donacions de l’anterior edició, en la qual un 15% de les persones que hi van participar es van estrenar com a donants. Es calcula que a Catalunya es necessiten entre 800 i mil donacions de sang diàries, ja que els components de la mateixa caduquen passats uns dies. Així mateix, en referència a la donació de plasma per a la qual es destinaran dues màquines extractores específiques, Mollerussa serà la segona ciutat -després de Tàrrega- que acollirà aquesta iniciativa que a Lleida no s’havia fet mai encara fora de l’hospital.

Aquesta edició, organitzada pel Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, la Creu Roja Pla d’Urgell i l’Associació de Donants del Pla d’Urgell comptarà com cada any amb diferents activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de les dotze hores de durada que té la marató, que donarà el tret de sortida a les 10.00 hores. Per tal de difondre a les xarxes socials l’esdeveniment s’ha creat l’etiqueta #MSangMollerussa


Comentaris

envia el comentari