Catalunya Diari

Mollerussa celebrarà Sant Jordi amb una marató de contes a través de xarxes

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila transforma la tradicional Marató de Lectura en Veu alta que ja tenia 8 edicions en una activitat virtual

Cartell de l'esdeveniment

Mollerussa celebrarà Sant Jordi amb una marató de contes de 3 minuts | LleidaDiari.cat

Mollerussa celebrarà la Diada de Sant Jordi seguint amb una de les activitats que fa 8 anys que realitza com és la Marató de Lectura en Veu Alta.

Enguany però la situació d'emergència ha obligat a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, promotora de l'esdeveniment en el marc del programa Mollerussa Municipi Lector, a buscar alternatives virtuals per poder seguir la tradició. Per això, ho ha convertit en una Marató de Contes obert a tota la ciutadania que hi vulgui participar publicant a les xarxes socials un vídeo de 3 minuts, com a màxim, explicant un conte i etiquetant la publicació com #SantJordiMollerussa #Maratodecontes #MunicipiLector.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Contes que seran publicats a través de les xarxes de l'equipament municipal 

Així ho han explicat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de l'activitat, Diana Solé i Josep Miquel Varea, els quals han dit que ja s'han posat en contacte amb els centres escolars de la ciutat que tradicionalment participaven de l'esdeveniment perquè enviïn els seus contes que seran publicats a través de les xarxes de l'equipament municipal al llarg de tot el dia 23 d'abril. Així mateix, també hi ha la previsió de fer, si és possible, un directori que reculli tots els contes que s'hagin publicat per participar d'aquesta iniciativa.

Sant Jordi ja té nova data: se celebrarà el 23 de juliol

Sant Jordi ja té nova data. La cèlebre festa del llibre i la rosa se celebrarà finalment el 23 de juliol d'aquest 2020. Sempre que la crisi del coronavirus ho permeti, la festa es durà a terme amb totes les condicions de seguretat, tant pels paradistes com per la ciutadania, tal com ha avançat aquest dimarts el Gremi de Llibreters de Catalunya. 

Aquesta serà doncs la data del Sant Jordi alternatiu davant la impossibilitat que se celebri el 23 d'abril, amb l'estat d'alarma encara en vigor. Amb tot, els dos actors implicats assumeixen que llavors «encara s'hauran de mantenir mesures de distància social per protegir la salut de tots», i s'ofereixen a les administracions públiques i autoritats sanitàries per trobar «les fórmules i escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties».


Comentaris

envia el comentari