Catalunya Diari

Mollerussa comença a votar per reformar el centre de la ciutat

La consulta popular per elegir una de les tres propostes s'allargarà fins diumenge amb possibilitat de votar presencialment o telemàticament
Els veïns i comerciants podran votar fins al proper diumenge | LleidaDiari.cat

La consulta popular per elegir entre 3 projectes de reforma del centre urbà de Mollerussa ha començat aquest dilluns a les deu del matí amb els primers veïns i comerciants que ja han exercit el seu dret a vot a les dependències municipals o telemàticament a través d'Internet. Les 3 propostes, que durant les darreres setmanes han estat presentades i exposades a la ciutadania, preveuen totes donar prioritat al vianant per davant dels cotxes. Les votacions es podran fer fins diumenge que ve dia 26 de febrer que és quan es coneixerà el resultat. La proposta guanyadora servirà per orientar l'equip de govern en la reforma de 10 carrers i places amb una inversió de 3 milions d'euros abans del juny del 2018. Els veïns han destacat la necessitat de reformar un centre urbà que s'havia quedat «antic».

 

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que la consulta és una «oportunitat» pels poc més de 8.500 veïns majors de 16 anys i els 150 comerciants que estan cridats a votar. És la primera vegada que es realitza un procés d'aquesta característiques a la capital del Pla d'Urgell i l'alcalde no ha amagat que estan «nerviosos però il·lusionats» a la vegada. En aquest sentit, ha parlat de les «incerteses» que pot generar el procés de consulta, que s'ha plantejat amb importants novetats tecnològiques, ja que per votar cal donar-se d'alta a l'Ajuntament on s'entrega un codi QR i a través d'un dispositiu s'emet el vot. També hi ha la possibilitat de fer tot el procediment des de casa a través d'Internet. Això no obstant, Solsona ha remarcat que es tracta d'una forma de «socialitzar les decisions estratègiques de la ciutat» i això«'mai pot ser negatiu».


L'alcalde ha recordat que la consulta es fa per la possibilitat que després de molts anys amb ajustos econòmics i «sanejar» els comptes municipals, es pot fer un pla d'inversió plantejat en dues fases, una primera de tres milions d'euros, que abastarà deu carrers i places del centre, i una segona d'1,5 MEUR. La primera fase ha d'estar enllestida abans del 30 de juny de 2018 per la qual cosa, segona l'alcalde Mollerussa, es «transformarà en positiu» en molt poc temps. El finançament de la primera fase es fa al 50% entre la Generalitat, l'Ajuntament i els veïns.

Les tres propostes preveuen donar prioritat al vianant per davant dels cotxes | LleidaDiari.cat

 

Els tres projectes que poden escollir els mollerussencs i comerciants, a banda de la quarta opció que és votar en blanc, aposten majoritàriament per prioritzar el vianant davant els cotxes al centre de la ciutat. El primer finalista porta per nom Mollerussa +que mai, de l'agrupació de licitadors de Mollerussa representada per Cristina Clotet i composta per Esther Gatnau; Connecta't, representada pel gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i composta per Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo; i Tapiz, del valencià Antonio López.

 

Els carrers que seran objecte de la primera fase de la reforma són l'avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, el Santa Cristina, el Ciutat de Lleida, l'Estrella, Ponent i Acadèmia, així com les places Major, la de l'Ajuntament i la Manuel Bertran.Comentaris

envia el comentari