Catalunya Diari

Mollerussa fa una crida a la ciutadania a intensificar la prevenció per frenar el repunt de casos a la ciutat

La Policia Local i els Mossos reforçaran els controls per vetllar pel compliment de les mesures tant en carrer com en establiments

Pla mitjà d'una professional sanitària del Clínic posant-se guants de protecció a l'UCI amb malalts de covid
Una professional sanitària posant-se guants de protecció a l'UCI amb malalts de Covid-19. | Hospital Clínic

L’Ajuntament de Mollerussa torna a fer una crida a la ciutadania perquè reforci les mesures de prevenció de la Covid-19 davant el repunt de casos detectats al municipi. Així mateix, intensificarà els controls per part de la Policia Local, la qual actuarà coordinada amb els Mossos d’Esquadra, per tal de vetllar pel compliment de totes les mesures tant al carrer com també en interior d’establiments. Així s’ha acordat en la reunió setmanal del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha donat compte que en la darrera setmana s’ha passat a 66 casos, fet que situa la taxa de rebrot a 1201 amb una RT d'1,64. El relaxament de la població per cansament, com també les campanyes de vacunació que augmenten les expectatives del final de la pandèmia s’han posat a la taula com a possibles causes de l’increment de casos. En aquest sentit, l’alcalde ha fet notar que a Mollerussa només 449 persones porten una primera dosi de vacuna, de les quals solament 290 ja duen la segona. 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


 
Cal recordar que tant per part de la Policia Local com de les educadores del Pla de Civisme ja es va dur a terme durant 15 dies un reforç informatiu centrat en els espais d’esbarjo i sobretot a la sortida dels centres escolars, així com a les places del centre urbà amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’extremar les mesures de protecció per minimitzar la transmissió comunitària detectada. Ara, també es tornarà a incidir en aquests espais alhora que també s’endurirà la vigilància dels exteriors dels bars en horari no permès per a l’obertura. Així mateix, es farà campanya de conscienciació a través dels mitjans municipals oficials. 


D’altra banda, a la reunió també s’ha posat en relleu que actualment a Mollerussa hi ha tretze grups escolars confinats, 8 a Primària i 5 a Secundària, una situació que també preocupa especialment. En aquest sentit, des del CAP de Mollerussa es torna a insistir en la necessitat de fer bé les quarantenes que determinen els professionals sanitaris, ja que s’ha detectat que hi ha incompliment en determinats casos. 


Pel que fa a les actuacions fetes per la Policia Local, ara com ara s’han interposat des del juliol un total de 227 denúncies per no dur la mascareta adequadament posada, 3 en la darrera setmana. Pel que fa a l’incompliment de les restriccions de mobilitat, s’han posat un total de 139 denúncies, mentre que pel que fa a infringir la normativa de reunions de menys de 6 persones s’han posat un total de 9 denúncies des que va entrar en vigor. Quant a les actes aixecades a bars per incomplir l’ordenança municipal pel que fa a la normativa, se n’han posat un total de 19, 11 a titulars d’establiments i 8 a clientela. 


Comentaris

envia el comentari